Thursday, October 16, 2014

Sebentar...Menyusuri Selat Bosphorus


Assalam..sudah khamis rupanyer.. sekejap rasanya masa berjalan kan...tup tup dah hampir ke hujung minggu..hmm..

Suatu ketika dulu pernah entri naik cruise menyusuri Tasik Putrajaya..masa tu penuh dengan orang timur tengah..dah rasa kat Eropah le pulok..Kali ni betul2 cruise atas kapal kecil menyusuri Selat Bosphorus yang terletak berhampiran Istanbul, Turki dan memisahkan antara benua Eropah dan Asia Continent.. banyak sebenarnya nak berkongsi, tapi kite kongsi gambar2 yang ni dulu ye.. Perjalanan ziarah umrah pada bulan April 2014, singgah 3hari di Istanbul dan Bursa..

Menurut mutawwif cuaca dalam 18darjah, seperti di cameron tapi bila angin bertiup, rase sejuk sangat
Di Istanbul setiap 100meter terdapat lebihkurang 4 buah masjid, kelihatan tiang2 masjid yg tinggi, berdekatan
Salahsatu peninggalan istana yang digunakan pemerintah satu ketika dulu

itu saja untuk hari ini, nanti kite update lagi ye..


Salam Sayang,

Alkesah

Tuesday, October 7, 2014

tak terucap


Assalam,
banyak yang tiada terucap dan di tulis di sini... walau bermacam-macam yang bermain di fikiran dan sanubari.. terasa waktu begitu cepat berlalu..seakan mencemburui setiap kali pena ingin menulis di sini..
ya ! masa berlalu pantas tanpa kite sedari.. waktu-waktu 9-5 setiap hari bekerja pun entah kemana kekadang..hmm..

Mungkin satu hari nanti blog ini akan bersarang..kataku..hehehe..tapi kedamaian di sini sebenarnya lebih terasa berbanding dengan laman media sosial yang lain..berkarya mengikut waktu yang terluang..sekali lagi mengeluh kerana tiada waktu yang benar2 di peruntukkan di sini..

Warga blog yang lain pun agaknya sama berbicara seperti aku..hahaha..till we meet again..im pretty sure !
Salam sayang dari Alkesah..


Tuesday, September 30, 2014

ufuk merah



the best place for me,
untuk beristirehat adalah di tepi pantai dikala kaki langit mengunjurkan ufuk merahnya..


Thursday, September 25, 2014

panda melawan nafsu


Perkara curang ni jangan main-main..

kot ye pun blog tu nak popular jangan main2 dgn kata2..banyak sangat blog memperkatakan pasal kecurangan ini..takut amat takut..kite yg baca pun takut...seperti kite mentafsir seseorang itu zina padahal die tidak..adoii..dosa tak tertanggung tu..Nauzubillah..apa nak jadi dgn dunia ni..takut tempelak atas umat masakini..

Sekian..segala yg baik dari Allah..yang buruk dari saya yang hina dina ini..

meh jadi panda melawan nafsu..


Thursday, July 24, 2014

Salam Aidil Fitri 2014

kepada pengunjung blog Alkesah.. terima kasih kerana mengunjungi blog Al kesah



Friday, March 21, 2014

to let go..

J&G coffee set RM770

Set sabun RM1100

Set BK RM1800

Set wetros

Set kelapa

J&G Meakin

sila email ke... aida_sah2000@yahoo.com jika berminat