Saturday, December 22, 2012

Jalan-jalan ke kuantan

Salam di hari Sabtu.. nak berkongsi gambar semasa alkesah jalan-jalan ke Kuantan. Selalu jugak gi Kuantan tapi tak penah entri. Kali ni cerita pasal perjalanan balik dari kuantan singgah ke sebelah stesen Petronas tempat banyak keropok basah, kering dan jajan di jual..
 Tak sah kalau perjalanan balik tak singgah ke sini
 Beli jugak untuk buah tangan
Keropok lekor basah..selalunya beli yang kat dalam termos tu..lagi sedap..hehe
Bukan nak promote..tapi dari dulu alkesah suka beli keropok ikan tamban kuala kemaman..sedap
jajan
lempuk dan sebelah kanan tu lupe la pulak ape dia
ni rangup dan manis..lupe jugak nama die..layanzzz

Monday, December 17, 2012

For sale Teaset aladin roshijau

Teaset aladin rose hijau for sale terdiri daripada
(1) Satu teko aladin
(2) Cawan/lapik 6pasang
(3) Sugarbowl dan creamer aladin
(4) 1pc oval platter (seperti dlm gambar)

 
bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...

Friday, December 7, 2012

J&G Meakin yellow & pink flower

Assalam... memang dah lama tak update blog kann..termasuklah alkesah ni..nak jugak update sebagai rujukan dimasa hadapan. Nanti nak tunjuk kat cucu-cucu..cewah..rujukan gambar-gambar PML, lama-lama esok tak ingat bunga ape.. Kali ni nak berkongsi dinnerset meakin berbunga kuning dan pink..

Memang dah laaaama teringin nak memiliki set seakan sebegini.. jenuh dah usher kat kengkawan..skodeng blog dorang..pastu jamu mata di setiap pemilik set ni..tengok aje la..rase mimpi nak dapat ni..
Teapot yang gebus
deretan cawan berbunga di dalam
cair kan nengok ni
pinggan 10inci buat makan dan mangkuk lauk
aaaaaa
tak sah dinner or teaset alkesah kalau takde tureen.. suka sesangat..boleh wat hidang bubur di kala petang atau sebagai mangkuk nasi for dinner
Sesungguhnya pada pengamatan alkesah ..sangat la cantik set ni, tak terkata sebenarnya..alhamdulillah, terima kasih yang tak terkata kepada seller yang sudi melepaskannya..kasih dijunjung..hihihi.. akhirnya idaman hati bersemayam di teratak alkesah..moga kiter bertemu lagi di episod akan datang..hehe.. layanzz