Monday, October 29, 2012

Teaset JB Old Mill for sale

Alkesah nak letgo satu set Johnson bros old mill brown (pattern seperti di bawah)



Yang di letgo adalah :
1 teko
6 pasang cawan/lapik
open sugarbowl
creamer

berminat sila email ke aida_sah2000@yahoo.com

Friday, October 19, 2012

Set makan kelapa

Sempena minggu flora di group APC facebook..alkesah nak berkongsi set minum dan makan kelapa...senang nyer entri..hehe.. takyah citer banyak ehh..meh intai
Sepasang teko adik-beradik tiri lain mak lain bapak.

Dari tak ada jadilah ada 3 set cawan..asalnya ada 5 set..2 cawan main hujan..abis patah renyok..eh ?

Tuween kelapa ni ..ku serahkan jiwa dan raga...
Piring gulai 9inci ada 12 keping..bleh wat makan laksa asam 
Berganding dengan adikberadik oval platter dan piring kuih 9inci buat makan beehun.. layanzz

Monday, October 15, 2012

meh gubah bunga takpakai

 Akhir tahun musim orang kawin sana sini.. sibuk la agaknya.. Alkesahnya pun sibuk tolong anak buah siapkan hantaran and such. Lebihan bunga yang takpakai jangan tak tau bleh jadik satu gubahan. Meh alkesah ajar mana yang tau..dont buang-buang tau
 Bahan yang perlu seperti span bunga mati (berlainan dgn bunga hidup tau), plasticin diperlukan untuk mengetatkan span tadik atau guna glue gam nak letakkan span. Sebagai pasu alkesah amik bekas2 hamper yang takpakai. 
 Disebabkan tin hamper ni ringan, letak plastisin nak bagi pot ni berat sikit..kang pasu melayang-layang..hehe
 Cucuk bunga yang paling besar di tengah.. Ada 3 kuntum aje..dont worry nanti die pretty jugak tu macam pretty zeinta..hehe
 Cucukkan bunga yang agak kecil sambil membentuk bujur atau bulat. Kali ni alkesah bujurkan die.
 Kalau perlu memanjangkan dawai ikat dengan pembalut bunga dgn dawai no.18
 Akhir sekali masukkan bunga-bunga lebihan tadik.. Honestly..alkesah tak tokok tambah bunga lain..pakai jer yang lebihan buat hantaran..
 Siap sudah..bleh le di posing mana suka.. :)

Wednesday, October 3, 2012

semalam i call u tak answer....taknak kot...

Semalam i call u..u tak answer
u kata u keluar gi dinner
u kata u keluar dengan kawan u
but when i call tommy he said it wasnt u...

Entry di tujukan khas untuk Zaza comel juga kepada semua kengkawan yang menggemari set ini..kerana dikau lah `kengkawanku' berada di sini..ahakss..
 
silalah menjamu mata..