Tuesday, July 31, 2012

Teaset The Fairy Roses

Berkongsi teaset japan yang menikam kalbu..alkesah panggil The Fairy Roses..

Mungkin saja keunikan double roses yang membuat mata ini ralet seperti melihat sang pari-pari dalam cerita kanak-kanak diluarnegara..

 Mungkin tak perlu jambangan bunga di atas meja.. cukup dengan santapan mata dengan set ini

 Teapot aladin berdiri tegak memperlihatkan jambangan bunga
 Sugarpot dan creamer sepadan
 Stamped at the back..Occupied Japan
Walaupun cuma 5cawan berbunga didalam tanpa piring masih sempurna teaset ini. Ada yang berminat? Boleh aja email di aida_sah2000@yahoo.com.. :)

Wednesday, July 25, 2012

nak letgo : yang JB trio aja


Salam.. Alkesah nak letgo beberapa siri Johnson Bros trio set.. Ada beberapa set, setiap set terdiri dari cawan JB paris scalloped edge, piring pelbagai jenis dan 7inci JB side plate pelbagai jenis.


bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...


(sms/call/pm tak kire ye..hehe..kesian pd yg lain)

Wednesday, July 18, 2012

nak letgo : Set nenas manis

   Di kiri kanan nenas..tetiba jumpa yang debab cenggini..lalu alkesah nak jual..meh nengok..




J&G Meakin Sunflower Teaset terdiri dari :
1 teapot gemuk
4 cawan dan 4 piring
1 creamer tea
4 keping side plate
Sekeping 10inci dinner plate sebagai cake plate :






Contoh gedebab teapot seakan gedebab teko sunshine.


bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...

Monday, July 16, 2012

Jalan-jalan derma darah


Alkesahnye asalnya jalan-jalan carik makan. Dah konyang terserempak dengan tempat menderma darah. Umur dah separuh abad ni tak ponah eden derma laie ni.. Hajat tu dah lama cuma tak berkesempatan..sibuk nyuci teko katakan hehe... Tahap kesihatan yang baik Allah bagi ni nak la buat kebajikan dari segi menderma darah ..
Test-test okay,,tekanan darah sumer normal.. sessi pun bermula

 Nampak tak pemuda baju biju kat belakang tu.. anak alkesah le tu..belom apa-apa takut tengok darah..
 Kiter tak nampak darah yang keluar..cik abg kiter le amik gambo.. cukup sepeket 450ml..
 Waaa..berbeso hati dapat sijil ni kan..bleh wat tampal kat dinding..hehehe
 Cewah..baru sekali derma berangan nak pujuk cik abg tukau keta alkesah..ek ele
Tukau keta tak jalan..beli baju la ye abang.. ape? tak jalan jugak..cantik ni..huhuhu..tak pe la... tu la.... niat tak ikhlas.. derma darah nak baju roper-ropernye sampuk cik somi..hahaha.. padan muke aku..jalan-jalan aje laaa..

Friday, July 13, 2012

nak letgo : yang basah-basah aja


Salam sebelum berakhirnya minggu ini alkesah nak letgo satu set extra bunga wetroses :
Set terdiri daripada : 
1 teko aladin berserta penutup
7 cawan bentuk A
4 lapik piring pelbagai wetrose
6 keping 6inci side plate (+ 1 extra piring sedikit cip piring) 
1 keping 7inci salad plate
3 keping 9inci pinggan leper
1 keping 12inci oval platter

 


 
 Set ini di letgo untuk memberi peluang kepada pengumpul tegar set ini. Sekiranya harga agak tinggi harap maklum dan sebarang loose item yang diminta alkesah tak dapat nak layan. Sila baca habis di bawah ini dan insyallah alkesah akan balas secepat mungkin.. :)) Selamat menjamu mata

bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...


(sms/call/pm tak kire ye..hehe..kesian pd yg lain)

Thursday, July 12, 2012

nak letgo : yang rosa-rosa aja

Siri rosa untuk di lepaskan..

(1) Coffeeset J&G Meakin Rosa terdiri dari satu teko kopi dan 6 pasang cawan/piring

 (2) Coffeeset J&G Meakin Rosa Lonjong terdiri dari satu teko kopi dan 6 pasang cawan/piring


(3) Teapot gemuk J&G Meakin.. teko sahaja 
(4) Cake stand J&G Meakin Rosa

bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...


Monday, July 9, 2012

nak letgo : yang paris-paris aja

Beberapa siri Johnson Bros lagi untuk di letgo..sementara menunggu yang lain alkesah letgo dulu yang ada :


(1) Johnson Bros Paris small square dish berukuran 5inci x 5 inci


(2) Johnson Bros Paris round bowl berukuran 8inci 



bagi yang berminat sila EMAIL ONLY ke :

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada 

facebook


dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...


(sms/call/pm tak kire ye..hehe..kesian pd yg lain)


Friday, July 6, 2012

nak letgo : yang licin2 aja

Namapun sabun tak gitu ...licin leee..hehehe



Satu Teaset Bunga Sabun terdiri dari :
1 teko aladin
6 cawan/piring
1 piring kuih 8inci


note kaki : Selain dari yang tertera di atas belum lagi beruapaya untuk diletgo..terima kasih.


bagi yang berminat sila email at

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari)

untuk beri peluang juga yang tiada facebook

dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah...






Tuesday, July 3, 2012

johnson bros old english teaset

Assalamualaikum..mood nak puasa dah tiba..eh..nak raye dahhh...gelang sipaku gelang.... Tengah dok carik set minum teh nak jamu dengan kueh raye tunjuk-tunjuk.. Tahun ni amik keputusan buat sikit-sikit... pengubat rindu pada arwah mak biler wat kukis raye resepi arwah.. alfatihah..  
Teaset biru JB ni dah lame ngidam tapi tak sampai hati pulak nak beli... sebabnye dalam lemari pun dah alhamdulillah full house.. tapi old henglesh punyer pasal..alkesah rembat jugak..
Teko ni memang sering menggoda alkesah dengan potongan ala marilyn monroe gitukk hehehe..  potongan old english ni memang sering mengancam jiwa dan raga..
Bentuk kelim karipap tu yang suke..adoiii 
Old english ni name die Ranelagh.. tak ade kene mengena dengan basikal raleigh yeee..
 Sugarbowl bertutup kat dalam pun ada munger-munger..waaaa... creamer yang sempol
Ni je mampu alkesah rembat.. ada rezeki nak carik dinnerset pulak.. hmm..pelan-pelan kang tak raye teman..layanzz