Thursday, June 28, 2012

mangkuk-mangkuk rosa berkaki


Sejak terpandang entri cikmat gebu beberapa waktu dahulu hati dah tak keruan..siang malam terbayang-bayang.. bukan gila bayang kat cikmat gebu okey..kat mangkuk rosa berkaki dierrr yeeee...hek hek hek..
Sabar sabar sabar itu separuh dari iman...diam tak diam dah 2tahun menanti..tup tup Encik Halim dari Ipoh tu saper tak kenal..nak jual rosa berkaki yang cedera.. tanpa berlengah waktu terus alkesah rembat tauu..cedera pun cedera la janji dapat.
 Bak kata kawan kat fb , Sunny Lau..angkat apa-apa condition pun..lambat laun suku sakat mak nenek die kan menyusul..betul uuuuu..
Tak semena-mena semalam dapat lagi satu rosa berkaki cantik rupawan bak bulan mengambang tanpa cacat cela..waduhh....kokk bisa pengsann... ok la tutup buku dah rosa berkaki ni...gumbira tak terkata

 Sekarang dah tak jeles tahap gaban kat cikmat gebu..hahahaha..sayonaraaa... idaman ku nak beradu.

Tuesday, June 26, 2012

nak letgo : yang kopi-kopi aja

berjualan lagi...meh intai kot berkenan..

(1)
J&G Meakin Sunflower Coffee set mengandungi :
1 coffee pot
1 coffee creamer
4 pasang cawan dan alas coffee
1pc 8inch piring kuih


(2)
 Noritake Rosemont blue band Coffee Set mengandungi :
1 Coffee pot
1 Coffee Creamer
1 Coffee Covered Sugarbowl
6 pasang cawan dan alas coffee


bagi yang berminat sila email at

aida_sah2000@yahoo.com (dibuka 24jam sehari) untuk beri peluang juga yang tiada facebook

dengan kiraan `first come first serve'

terima kasih kerana sudi singgah..

Saturday, June 23, 2012

jalan-jalan nengok kerja kahwin

Salam di malam minggu...setelah program pagi dah beres... alkesah ajak ciksomi round-round nengok pameran kerja kahwin di jalan conlay. Sementelaah kawan kiter ada buka booth kat sana.. meh kiter nengok...
Rase dah lama tak berjalan kat Kompleks Kraf ni...huisshhh cantik pulak..dedulu waktu belajo..tempat-tempat kraf ni memang selalu dikunjungi maklumlah ada senibina kayu yang cantik menjadi rujukan bile wat thesis....
 apa lagi....seperti biasa ciksomi menjadi model sambilan
 Nak-nak contoh rumah kayu nih.. kalau dedulu abis la satu umah kitorang student2 wat measure drawing. Sampai pakguard kehairanan...apalah dibuat student2 tuh..hehe..
 Di kompleks kraf ni ada anjung pelukis..di mana pelukis2 menyewa ruangan untuk dipamer. Sempat alkesah interview lagi cik abang nih. Besar gambar ni 2 bulan baru siap..hmm...tekunnyer..
 Dah sampai kat tempat kawan kiter nih..ni lah pelamin ilham group Taj.
 Sempat order pinggan lagi tu Taj..hehehe
 Apa lagi posing le kiter. Jangan tak tau Taj ni antara wedding planner yang agak popular di sini..hehe,,sumer orang kenal die..
 Ruang pameran memang luas.. Ni antara pelamin yang mencuri perhatian alkesah. Agaknya anak alkesah esok mau ke bunga penuh pelamin camni? Amboi..akak dah berangan nak bermenantu dahhh...
 Sempat jenguk pameran kek pengantin jugak...sukaaa yang ini ..ada kelass
 Alkesah bergambar kenangan dengan kawan lama..siap peluk2 lagi...ahaksss....mujur die tak hidup.... Siapa-siapa yang takde program hujung minggu pergi la berkunjung ke pameran ni.. Akak yang memula tak teruja pun dah teruja sesangat...sebab pamerannya merangkumi kesemua kelengkapan perkahwinan melayu.... sambil-sambil cuci mata...sambil-sambil menghayati senibina dan kesenian melayu disini....layanzzz

Friday, June 22, 2012

tuuuutiii fruuuuutii

Yahoooo !!!....haippp sopan le sikit....erkk...Salam Jumaat ye kengkawan.......macam budak kecik dapat aiskim...erkkk..aiskrim la ni kan?? huwawawa... asal jumaat jerk carik port mane nak lepak.. alkesah di satu jumaat lepaking di tutti frutti...nyum nyum nyum
Apa lagi heret cik adik manis ni laaa..

makbonda tengah memikio nak makan satu ke dua...eh gi tambah la..tambah la makcik oiii..pastu timbang iyerrrr.... layanzzz

Thursday, June 21, 2012

Ketentuan Illahi

Sampai masa kiter sakit tak siapa pun dapat menolaknya. Demam yang tak kembah selama 4 hari memaksa alkesah menjalani pemeriksaan dengan doktor di hospital . Setelah beberapa kali gagal mengambil sampel darah alkesah dikejutkan dengan result yang memaksa alkesah warded.

Hmm.. punye la malas nak warded ni setelah beberapa program yang telah di atur di cuti sekolah...tapi kuasa Tuhan siapa yang tahu ya..
Agak mengejutkan juga kali ini alkesah warded, ciksomi menemankan alkesah 6malam berturut-turut. Entah apa yang doktor bagitau pada die.. Tapi yang nyata alkesah memang tak boleh bergerak ke toilet tanpa pimpinan.
Disini alkesah mengambil kesempatan pada kengkawan yang sudi singgah melawat alkesah walaupun sesetengah tak sempat bergambar bersama. Terima kasih jugak atas buah-buah tangan yang setengahnya taksempat di ambil gambar. Apa lagi anak-anak alkesah la ngap dulu..hehe

Bunga dan air zam-zam..thanks ye Dato'... :)
Menghitung hari menjelangnya hari ke enam bila agaknya boleh pulang. Alhamdulillah alkesah boleh discaj walaupun masih memerlukan kerusi roda untuk ke kereta. Hati kene kuat beb !! hehehe..Alhamdulillah pada segala ujian daripadaNya. bak kata satu quote.. I wont ask ALLAH why i am sick because I never ask ALLAH when i am healthy..

Thursday, June 7, 2012

jalinan rosemont biru

Entah mengapa suka sangat jalinan rosebud rosemont ni...berantai jerk rasa..walaupun akak takpakai rantai...hahaha.. meh layan jalinan rosebud ni lagi..
 Kali ni rosemont berjalinan dengan biru yang lembut di sekeliling set... Tak mengapa kalau tak suka..akak ni je yang terlebih suka hahaha
 
 Ada beberapa pepohon lavender dirumah dari hadiah hamper..akak letakkan..

Coffee pot yang tinggi sepadan dengan sugar yang lurus tinggi dan cremer yang comel..

 Versi lama noritake sebelum yang sekarang ni..aaa...kene carik lebih info la..

Siap berposing lengkap coffee set.. layanzz..