Wednesday, May 23, 2012

nak letgo : tureen JB

 Beberapa tureen untuk di letgo..Berminat sila email ke aida_sah2000@yahoo.com untuk beri laluan kepada yang tiada nombor henfon alkesah....dibuka 24jam sehari 7kali seminggu..

(1) Tureen Johnson Bros Garma with underplate dan senduk (kiri)
(2) Tureen Johnson Bros Clifton tanpa penutup (kanan)
 

  (3) Tureen Johnson Bros Bunga Sakura
 

 (4) Tureen Johnson Bros Bunga Lavender (depan)

(5) Tureen Johnson Bros Hexagon berbunga kecil juga di dalam

 

(6) Tureen Johnson Bros Roses
dengan kiraan `first come first serve'terima kasih kerana sudi singgah..

Wednesday, May 16, 2012

vintage table cloth

 Terjumpa sekeping table cloth milik emak. Sebenarnya banyak lagi..berkotak..takde pun adik beradik nak nyimpannye ye sebagai kenangan arwah. Hmmm tak minat kot atau dorang pun dah ada. Almaklum alkesah yang bongsu perempuan...jadik.tak tau kesah.....
belek-belek cantik rupernya pattern die..

 
 Hmm...mari menghayati pattern die.. 
 oooo...dedulu punye Made in Gt Bitain ehh ?
Cantik jer..takyah beli lagi kan..gunapakai yang ada sambil bersulam kenangan lama...

Friday, May 11, 2012

bunga jelita

Dalam taman ada bunga...dalam rumah atas meja ada set bunga..sukeeeee.... 

 La La La....nama pun pompuan..al pantang al kesah al jumpe al berbunga al riang ria laaa.. Takmo cakap banyak meh menguliti keindahan bunga pada coffee set J&G Meakin Sunshine ni.. ..

 Cecawan yang comel

 
 Si ibu berbunga berdiri

 Sang piring dan cawan kopi yang sama cantik 

 Sugarbowl berbunga besar seperti teko

Set kopi tersusun rapi di atas vintage table cloth pemberian kawan..layanzz.sambil tertidur dengar lagu..

Selamat berhari minggu. !!

Monday, May 7, 2012

demam ga ga gu gu


Sabtu baru ni, elok-elok tengah kemas umah tetiba badan menggigil..ge ge ga ga gu gu...taktahan tengahari bute tarik selimut tidoq..seeeeejukkkkk.. ayooo abis planning nak sambung mengdecor ghomah.. dok bawah selimut jadiknye..
 

Sape ni yang demam ?

   

Pulak tu malam biras nak datang ghomah..ge ge ge..camne ekkk..takpe takpe.. ciksomi bawak gi klinik dulu. Doktor kate macam denggi.. `MACAM`..??? Nape takbleh predict bebetul kaaa... takpe la balik ghomah biras dah sampai...panjat sofa sembang jugak la cian die datang jauh-jauh.. disuruhnya alkesah naek berehat.. takkan le kot ye dok.. jap lagi memang dah taktahan naek la jugak..telan ubat sakit2 badan, titun setengah jam.. lega cikit..Setelah goodbye goodbye kat dorang naik balik..sambung titun..
  
Ai macam baby la pulak si kitty ni..elo2 jerk baring kat tepi kiter
Pagi ahad..henfon berbunyi..pas menjawab..aik ?? rase badan dah tak demam.. Ape lagi bersambung la episod mengdecor ghomah.. Serik dah kene denggi ..dah tetua ni kalo kene mau 10hari baru naik palet darah. Doktor kata kalo penah kene denggi mungkin akan senang kene lagi sebab denggi ada beberapa spesis la pulak..adoiiii...sabor je la                                             Lately ni si preggy ni manja gilos

Moral of the story : Beli dan telan vitamin banyak2...seperti virgin oil...dara lagi ..mujarab kaa ??? hahaha..daripada kang terlingkup bawah selimut baek amalkan pemakanan sihat.. Eh macam cikgi la pulak..


(Ehsan foto 2 ekoq ibu kucing..sekoq tunggu hari..sekoq dalam pantang)

Friday, May 4, 2012

entri santai



Salam pada semua.. Takde ape ye nak share cuma entri santai ni aktitivi minggu lepas cuti Hari Pekerja. Kesempatan tu alkesah tutup ofis suruh budak2 berehat setelah berminggu sudah berhempas pulas kat ofis.. (macam la die tauke.).. hahaha 
 Setelah berhari-hari operasi BERSIH kat umah.. alkesah beli la majalah. Konon-konon nak tengok ape decor nak buat lagi kat umah ni hehe.. Maklum la pro kann.. Tibai jerk ID alkesah buat.. Asalkan sodap mate memandang..
 
 Sambil menikmati pulut mangga, sambil menyelak-nyelak majalah Impiana dan Anjung seri...
 Uihs mate nampak je kan lemari lama kat umah orang.. siap tersusun PML...adoiii
Selak-selak lagi ada lagi lemari lama dengan PML tersusun rapi.. Cantik je kan ghomah orang.. Kenapa la ghomah kiter takbleh jadik cenggini..hahaha..
Adoiii pastu layan pulak anjung seri.. Aik..ada iklan majalah pulak kat sini ekk....

jom santai..