Wednesday, April 18, 2012

sesi mengosongkan lemari

Ni musim berkemas kat teratak alkesah..hehehe.. Mana yang dah sold dah pack-pack..mane ekk tuan die tak amik-amik..haluuuuuu!!! hahaha..semoga tuan die mendengar rintihan alkesah yang nak kasik clear lemari..ye la kan dah hak orang huhuhu..

Bab ni yang best..dah reda-reda lemari nak mencari yang lain. Alamak! Ciksomi suh cukupkan balik set yang loose..adehhh.. baru nak berangan teaset lainn..

Dah skodeng kat ghomah kawan..tarak..die mau gi stor die carik..tolong ekkk..mau kasik cukup balik set.. mentalaa dok diam-diam

Yang nenas-nenas ni taktau lagi nak wat per..macam terbanyak jer...tu la tamak haloba ahaksss..

Meakin bunger-bunger ni pun macam nak kasik clear jer... hmmm.

Tuesday, April 10, 2012

bertemu ezany

Setiap kali ke Ipoh memang sering calling-calling Ezany..sape tak kenal ye dok. Kekadang bile tak call die..konon-konon taknak kacau die... tapi dengan `ke besar an' alkesah (besar ada makna) mokcik alkesah.. ternampak jua kelibat akak....adehhh..takbleh lari ekk akakmu ini.. nyorok belakang tembok besau pun orang bleh nampak..kah kah kah

Kunjungan terbaru ke sana, Zany bawak gi ronda-ronda pekan Ipoh..gi kedai antik, kedai takberapa antik..kedai takbukak..kah kah kah..tapi seronok.. Padahal dulu mokcik ni belajar kat Ipoh jugak tapi dah tak ingat jalan dah. Ishk dedulu mane tau lagik pasal kedai-kedai antik ni yang tau Pasar Bulat..hmm dah takde dah pun...

Penerangan dari Ezany sebelum bertolak.. Abang ikut lorong kanan tau jangan ikut lorong kiri ni..kalau ikut lorong kiri ni Abang jumpe yang macam lrg hj taib..ishkk.. kang akak jeling Zany cabut lari tau..

Kebetulan baru ni Zany ke KL attend SPACE, mokcik pun ngajak la kerumah. Tak kesah la zany kul berapa pun takpe... dah lama pun Zany nak kerumah mokcik ni haa..cian kat dier.. Maka bermula la episod menerjah..adoii..mujur ghomah baru kemas..hahaha..

Ni keroje dier haaa.... dok membelek vontot teteko..alahai..tak sume antik le zany.. kalau sume antik akak bukak muzium le..hehehehe

Cik Abang perati je dari jauh..sebenonye die takut teko JB Kyber die kene rembat !! hehehe

Maka bergambo le dier..alahai... semoga sudi singgah ke teratak akak ni haa...sempoi je ghomah akak ni..

Jam baru kul 1.30pagi..takpe Zany..takde halangan meh terjah lagi.. Cik abang pun suker bebeno bersembang dengan Zany.

One for the picture..ahakss.. hidang sandwich je Zany datang.. laen kali cik abang masak best-best ye..

Monday, April 2, 2012

suami curang ?

Alkesah, pada suatu hari seorang wanita pulang dari kerja lewat malam...maklumla karier woman katakan.. meeting tak abis-abis pastu balik pejabat kene siapkan laporan..tup tup jam dah 11malam kelam kabut balik..

Sampai dirumah ada kasut diluar yang tak dikenali, seperti tikus meniti ampaian perlahan2 die naik ke atas, di kuaknya pintu bilik tidurnya perlahan-lahan. Dari bawah comforter katilnya ternampak 2pasang kaki..apa lagi dicapainya kayu bat yang memang dibuat spare kat bilik tu di hentamnya kedua-dua badan tu..


Sudah puas, dia menuruni tangga ke dapur dan meneguk segelas air


`Hello darling! baru balik keje ye kesian kat awak saya tadik taknak kacau awak meeting, nak bagitau, makbapak awak datang tadik, sebab bilik lain tak berkemas saya bagi la bilik kite..mereka sedang tidur tu'....kata sang suami yang sedang membaca paper diruang dapur..



The moral of the story : Eden dah kobau, ekau jangan turuitkan raso turuitkan otak sengkat ekau tu..bawak bersabau nanti lahabau..

AMEKAUUU

sekian selongkar kesah pengajaran dari alkesah....