Friday, December 7, 2012

J&G Meakin yellow & pink flower

Assalam... memang dah lama tak update blog kann..termasuklah alkesah ni..nak jugak update sebagai rujukan dimasa hadapan. Nanti nak tunjuk kat cucu-cucu..cewah..rujukan gambar-gambar PML, lama-lama esok tak ingat bunga ape.. Kali ni nak berkongsi dinnerset meakin berbunga kuning dan pink..

Memang dah laaaama teringin nak memiliki set seakan sebegini.. jenuh dah usher kat kengkawan..skodeng blog dorang..pastu jamu mata di setiap pemilik set ni..tengok aje la..rase mimpi nak dapat ni..
Teapot yang gebus
deretan cawan berbunga di dalam
cair kan nengok ni
pinggan 10inci buat makan dan mangkuk lauk
aaaaaa
tak sah dinner or teaset alkesah kalau takde tureen.. suka sesangat..boleh wat hidang bubur di kala petang atau sebagai mangkuk nasi for dinner
Sesungguhnya pada pengamatan alkesah ..sangat la cantik set ni, tak terkata sebenarnya..alhamdulillah, terima kasih yang tak terkata kepada seller yang sudi melepaskannya..kasih dijunjung..hihihi.. akhirnya idaman hati bersemayam di teratak alkesah..moga kiter bertemu lagi di episod akan datang..hehe.. layanzz

4 comments:

  1. kak aida, tahniah, memang sangat cantik set ni, berkilau2 macam baru, shima pun suka, cuma ada beberapa pcs piring kecik je....

    ReplyDelete
  2. hai kak aida,,,, apa kabar,,, semoga kak aida sihat selalu,,,, emmmm jelezzz ni kak,, saya ade teko aje hihihi,,,, geram tengok tureen n cawan tuuuu,,, apapun tahniah kak aida sebab dapat lengkapkan koleksi yang cantik niii,,,,,

    ReplyDelete
  3. salam aida,
    bertuahnya dpt lengkapkan set autumn flower ni. Rohas cuma ada teko & beberapa kpg pinggan jer. dah lama mencari tapi belum ada rezeki nak ketemu. Kalau esok2 aida jumpa lg share2 ler sikit ya! mmg cantik sgt set ni, tu yang susah nak lepaskan...tahniah aida :))

    ReplyDelete
  4. Shima..tima kasih..rase mimpi dapat set ni..hehehe..:)

    Aina...baik aina sihat? lama tak bersembang dgn aina kan.. ada teko tu kire dah bagus..selalunya orang takdapat teko aina.takpe ada ibu lama2 ada anak tu.. :)

    Rohas..terima kasih rohas pun dah lama tak dengar kabar..terima kasih komen dan bagitau nama bunga. akak pun taktau ana.. boleh aja..nanti akak jumpe lagi akak ingat kat ana..mesti ingat..hehe.. :)

    ReplyDelete

Salam buat semua...