Monday, October 15, 2012

meh gubah bunga takpakai

 Akhir tahun musim orang kawin sana sini.. sibuk la agaknya.. Alkesahnya pun sibuk tolong anak buah siapkan hantaran and such. Lebihan bunga yang takpakai jangan tak tau bleh jadik satu gubahan. Meh alkesah ajar mana yang tau..dont buang-buang tau
 Bahan yang perlu seperti span bunga mati (berlainan dgn bunga hidup tau), plasticin diperlukan untuk mengetatkan span tadik atau guna glue gam nak letakkan span. Sebagai pasu alkesah amik bekas2 hamper yang takpakai. 
 Disebabkan tin hamper ni ringan, letak plastisin nak bagi pot ni berat sikit..kang pasu melayang-layang..hehe
 Cucuk bunga yang paling besar di tengah.. Ada 3 kuntum aje..dont worry nanti die pretty jugak tu macam pretty zeinta..hehe
 Cucukkan bunga yang agak kecil sambil membentuk bujur atau bulat. Kali ni alkesah bujurkan die.
 Kalau perlu memanjangkan dawai ikat dengan pembalut bunga dgn dawai no.18
 Akhir sekali masukkan bunga-bunga lebihan tadik.. Honestly..alkesah tak tokok tambah bunga lain..pakai jer yang lebihan buat hantaran..
 Siap sudah..bleh le di posing mana suka.. :)

5 comments:

  1. yeahhh!!!.. lawanya gubah bunga.. :) saya tak pandai wat gubahan2 ni.. fail.... hehee

    ReplyDelete
  2. hahaha..tu la ai ajorkan hehehe..pakai bunga yang lebihan2 aje.. kene cuba lama2 pandai leee.. :)

    ReplyDelete
  3. kreatifnyerrr kak aidaaa... ermm lagi bagus kalau boleh jadikan bahan terpakai tu sugarpot wet rose..hihihihihi

    ReplyDelete
  4. hahaha..zaza ni takde sugarpot lagik ekkk...alololo..takpe takpe pasni kiter wat decourpage wetroses pulak naaaa..

    ReplyDelete
  5. alooo ingatkan nak cakap kak aida nak kasi sugarpot nya..huhu..bak sini tauu kak sayammm...hihi

    ReplyDelete

Salam buat semua...