Tuesday, July 3, 2012

johnson bros old english teaset

Assalamualaikum..mood nak puasa dah tiba..eh..nak raye dahhh...gelang sipaku gelang.... Tengah dok carik set minum teh nak jamu dengan kueh raye tunjuk-tunjuk.. Tahun ni amik keputusan buat sikit-sikit... pengubat rindu pada arwah mak biler wat kukis raye resepi arwah.. alfatihah..  
Teaset biru JB ni dah lame ngidam tapi tak sampai hati pulak nak beli... sebabnye dalam lemari pun dah alhamdulillah full house.. tapi old henglesh punyer pasal..alkesah rembat jugak..
Teko ni memang sering menggoda alkesah dengan potongan ala marilyn monroe gitukk hehehe..  potongan old english ni memang sering mengancam jiwa dan raga..
Bentuk kelim karipap tu yang suke..adoiii 
Old english ni name die Ranelagh.. tak ade kene mengena dengan basikal raleigh yeee..
 Sugarbowl bertutup kat dalam pun ada munger-munger..waaaa... creamer yang sempol
Ni je mampu alkesah rembat.. ada rezeki nak carik dinnerset pulak.. hmm..pelan-pelan kang tak raye teman..layanzz

2 comments:

  1. terbaik
    tak buat kuih ke kak aida tahun ni...ngeee

    ReplyDelete
  2. I want to find this teapot. I have the rest of the set from my grandmother.

    Can anyone help?

    Contact me at maigan83@hotmail.com.

    ReplyDelete

Salam buat semua...