Thursday, June 21, 2012

Ketentuan Illahi

Sampai masa kiter sakit tak siapa pun dapat menolaknya. Demam yang tak kembah selama 4 hari memaksa alkesah menjalani pemeriksaan dengan doktor di hospital . Setelah beberapa kali gagal mengambil sampel darah alkesah dikejutkan dengan result yang memaksa alkesah warded.

Hmm.. punye la malas nak warded ni setelah beberapa program yang telah di atur di cuti sekolah...tapi kuasa Tuhan siapa yang tahu ya..
Agak mengejutkan juga kali ini alkesah warded, ciksomi menemankan alkesah 6malam berturut-turut. Entah apa yang doktor bagitau pada die.. Tapi yang nyata alkesah memang tak boleh bergerak ke toilet tanpa pimpinan.
Disini alkesah mengambil kesempatan pada kengkawan yang sudi singgah melawat alkesah walaupun sesetengah tak sempat bergambar bersama. Terima kasih jugak atas buah-buah tangan yang setengahnya taksempat di ambil gambar. Apa lagi anak-anak alkesah la ngap dulu..hehe

Bunga dan air zam-zam..thanks ye Dato'... :)
Menghitung hari menjelangnya hari ke enam bila agaknya boleh pulang. Alhamdulillah alkesah boleh discaj walaupun masih memerlukan kerusi roda untuk ke kereta. Hati kene kuat beb !! hehehe..Alhamdulillah pada segala ujian daripadaNya. bak kata satu quote.. I wont ask ALLAH why i am sick because I never ask ALLAH when i am healthy..

2 comments:

  1. semuga cepat sembuh seperti sediakala, amin..

    ReplyDelete
  2. Salam Sukiman, terima kasih ye.. :)

    ReplyDelete

Salam buat semua...