Saturday, June 23, 2012

jalan-jalan nengok kerja kahwin

Salam di malam minggu...setelah program pagi dah beres... alkesah ajak ciksomi round-round nengok pameran kerja kahwin di jalan conlay. Sementelaah kawan kiter ada buka booth kat sana.. meh kiter nengok...
Rase dah lama tak berjalan kat Kompleks Kraf ni...huisshhh cantik pulak..dedulu waktu belajo..tempat-tempat kraf ni memang selalu dikunjungi maklumlah ada senibina kayu yang cantik menjadi rujukan bile wat thesis....
 apa lagi....seperti biasa ciksomi menjadi model sambilan
 Nak-nak contoh rumah kayu nih.. kalau dedulu abis la satu umah kitorang student2 wat measure drawing. Sampai pakguard kehairanan...apalah dibuat student2 tuh..hehe..
 Di kompleks kraf ni ada anjung pelukis..di mana pelukis2 menyewa ruangan untuk dipamer. Sempat alkesah interview lagi cik abang nih. Besar gambar ni 2 bulan baru siap..hmm...tekunnyer..
 Dah sampai kat tempat kawan kiter nih..ni lah pelamin ilham group Taj.
 Sempat order pinggan lagi tu Taj..hehehe
 Apa lagi posing le kiter. Jangan tak tau Taj ni antara wedding planner yang agak popular di sini..hehe,,sumer orang kenal die..
 Ruang pameran memang luas.. Ni antara pelamin yang mencuri perhatian alkesah. Agaknya anak alkesah esok mau ke bunga penuh pelamin camni? Amboi..akak dah berangan nak bermenantu dahhh...
 Sempat jenguk pameran kek pengantin jugak...sukaaa yang ini ..ada kelass
 Alkesah bergambar kenangan dengan kawan lama..siap peluk2 lagi...ahaksss....mujur die tak hidup.... Siapa-siapa yang takde program hujung minggu pergi la berkunjung ke pameran ni.. Akak yang memula tak teruja pun dah teruja sesangat...sebab pamerannya merangkumi kesemua kelengkapan perkahwinan melayu.... sambil-sambil cuci mata...sambil-sambil menghayati senibina dan kesenian melayu disini....layanzzz

1 comment:

  1. Assalam...kalau senang2 nanti tolong check email al kesah, ya..sebab saya ada email tanya salah satu koleksi 'to let go' al kesah.:-) Terima kasih.

    ~ TY

    ReplyDelete

Salam buat semua...