Tuesday, April 10, 2012

bertemu ezany

Setiap kali ke Ipoh memang sering calling-calling Ezany..sape tak kenal ye dok. Kekadang bile tak call die..konon-konon taknak kacau die... tapi dengan `ke besar an' alkesah (besar ada makna) mokcik alkesah.. ternampak jua kelibat akak....adehhh..takbleh lari ekk akakmu ini.. nyorok belakang tembok besau pun orang bleh nampak..kah kah kah

Kunjungan terbaru ke sana, Zany bawak gi ronda-ronda pekan Ipoh..gi kedai antik, kedai takberapa antik..kedai takbukak..kah kah kah..tapi seronok.. Padahal dulu mokcik ni belajar kat Ipoh jugak tapi dah tak ingat jalan dah. Ishk dedulu mane tau lagik pasal kedai-kedai antik ni yang tau Pasar Bulat..hmm dah takde dah pun...

Penerangan dari Ezany sebelum bertolak.. Abang ikut lorong kanan tau jangan ikut lorong kiri ni..kalau ikut lorong kiri ni Abang jumpe yang macam lrg hj taib..ishkk.. kang akak jeling Zany cabut lari tau..

Kebetulan baru ni Zany ke KL attend SPACE, mokcik pun ngajak la kerumah. Tak kesah la zany kul berapa pun takpe... dah lama pun Zany nak kerumah mokcik ni haa..cian kat dier.. Maka bermula la episod menerjah..adoii..mujur ghomah baru kemas..hahaha..

Ni keroje dier haaa.... dok membelek vontot teteko..alahai..tak sume antik le zany.. kalau sume antik akak bukak muzium le..hehehehe

Cik Abang perati je dari jauh..sebenonye die takut teko JB Kyber die kene rembat !! hehehe

Maka bergambo le dier..alahai... semoga sudi singgah ke teratak akak ni haa...sempoi je ghomah akak ni..

Jam baru kul 1.30pagi..takpe Zany..takde halangan meh terjah lagi.. Cik abang pun suker bebeno bersembang dengan Zany.

One for the picture..ahakss.. hidang sandwich je Zany datang.. laen kali cik abang masak best-best ye..

5 comments:

  1. salam k aida,.... ishhh...x aci ni zany pegi x ngajak...

    ReplyDelete
  2. salam Ju..hahaha..ater nye die terjah je tu..tau-tau sampe kul 12malam tapi takkesah pun hehehe..meh la Juuu

    ReplyDelete
  3. ishhh...ish....ishhh...anak sape ler ni dtg umah org tgh2 mlm,..,.hahaha...tp mmg bes le kak aida sape abg lan....huhu..trima kasih nanti blh dtg lg...hahaha

    ReplyDelete
  4. bolehhhh...hehehe..jangan serik udah le bagi makan sandwich je kat kome..hahaha

    ReplyDelete
  5. ishh x da maknanye nak serik2..seronok lg ada le...dpt sembang2, cuci2 mata...tak payah hidang2 ape2 pun tak pe...minum ayor je udah...insyaallah ada rezki nanti sy ke sana lg

    ReplyDelete

Salam buat semua...