Wednesday, March 14, 2012

rumah...rumah

haisshh...macam nak jual rumah pulak dah... Akal alkesah tetiba panjang ni..hmm..nak punggah seluruh ghomah nak re decorate..boleh ?? haishh..takbleh takbleh.. keinginan tu selalu tinggi je pastu wat sikit dah penat.....

Tengok kat magazine, kat blog-blog umah omputer cantik je kan... Nak ikut naper tak jadi-jadi ekk?? hihhi. hmm... kemas sesikit lee..lama-lama teratur la ekk. Tak kire la satu hari nanti alkesah akan berpindah ke rumah baru ke ape ke..janji tempat tinggal sekarang mau kasik teratur dan cantik dipandang.

Alkesah respect pada suri-suri rumah sepenuh masa....banyak masa bleh mengemas rumah. Macam alkesah ni balik koje je..pas makan..pastu tumbang..hahaha..tak kisah dah ape dahh..

meh layanzz..`revolusi` alkesah.. AMARAN KERAS ! sila scrol terus ke bawah atau terus tutup blog ni kalau rase menyakitkan mata..sekian harap maklum..

Ini dia si jali-jali...uihss nak wat pe taktau dengan bende-bende nih.. Belah kiri tu free gift KFC


Meh kiter `dial' talipon J&T... Nak buang sayang..ishkk tu la pandai2 hangkut dari kpg..


Tupperware lama..hmm nak guna ke tak..simpan je la..


Alamak..bilik stor a.k.a ruang solat kecil di bilik bawah dipeuhi barang belian..beli beli beli..pastu taktau mano nak lotak..


Hat ni sikit lagi mencecah awan pastu bleh nyanyi lagu Awan Nano?.. ini lah kesah rumah orang buat kuihraye jual kuihraye a.k.a tukang masak a.k.a penyimpan mohor PINGGAN MANGKUK LAMAAA..


Tupperware-tupperware beli jgn tak beli....


Pehh..legaaa..dalam mengorek dah jumpa bekas2 dan mug ni nak bagi kat Shima..hihihi..


Udah le tu kang korang pengsan alkesah susah ati..huhu..saper nak tolong komass nii..huhu.. Take a break.. Meh layan lampu kerosene cap ayam... gedabak.. biru lagi ahakss.. alkesah jumpe kat kedai mamak online... layanzz..

5 comments:

  1. adoi kelakor la bace n3 akak....dekat nak jadi awan nano ye..hahaha...
    tp kan bila akak kata tgk magazine nak tiru omputeh mendecor tp x penah yg jadik...tgk mcm ape je...sy pun slalu rasa cmtu...apesallah x mau jadi2.

    ReplyDelete
  2. he he, kemas jangan tak kemas kak aida,
    shima pun macam tu, memang blog minah salleh sumber inspirasi nampak kemas je kan, camnelah dia orang maintain... nampak buku spm pun banyak dalm stor,,,, ngeeeeeeeee

    semangat dan keinginan memang tinggi... semua tu teori je dalam kepala,,, bila praktikal..he he,,,, terbongkang atas katil le jwabnya,,, memang tak terdaya...

    ReplyDelete
  3. hahaha..sama;lah dgn akk, tgk gambar umah mem membuak2 semangat, sekali rumah penuh dgn segala khazanah, pi mai pi mai dok tang tu jugak....apa yg akk tenguk org putih ni mereka tak simpan brg byk2...selalu mereka buat garage sale...jadi rumah tak sepah...masa akk kat sana dulu akk ada gak beli meja dan kusi dr garage sale murah pulak tu...kadang2 diorang ni kalau malas nak buat garage sale letak aja depan rumah...tp nak ambik sebarang takut jugak sbb diorang byk pelihara anjing...nak samak bagai susah..

    ReplyDelete
  4. Zany, tu la pasal..udah berbakul2 rasenye buku omputeh tu..takkk jadik jadik jugak kan..huhuhu..pasni nak carik buku omhitam ke pulak..nak nengok camne..hihihi

    Shima, luper nak kabor..buku spm tu utk si adam nak periksa nanti..dah lamee bertapa ataih meja tu..die kata sayang nak baca..kang buku rabak..boleh??? ishkk.. waduhh dlm pada tu lega kekotak utk shima dah jumpe..hihihi

    Azah, tu le pasal..tepat 100peratus !! pi mai pi mai tang tu jugak..konon2 nak kurangkan barang pastu penuh balik. Alkesahnya baru ni kemas2 brg tknk pakai pastu antor umah kakak yang memang kosong..cewah..pastu tengok balik stor dah kemas..gatai nak mengisi balik..boleh ???? otak tarak bleh pakai nih.hihihihi..Lagi satu tabiat kiter org melayu suke nyimpan kannn..hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam kak,
    sama la pesen ngan saya..
    Tapi bebaru ni tetiba 'angin nekad' sudah mari, nak kemas barang² simpanan tu, sy pejam mata je letak dalam plastik sampah, letak tepi.

    Bila dah settle kemas bilik, sy belek balik plastik tu.. syg pulak.
    Last2 bagi kat jiran skit dan yang lain jual kat mudah.my

    ReplyDelete

Salam buat semua...