Wednesday, January 18, 2012

Ilmu kebal yang hilang

Haisshh entri ilmu kebal la pulak...hilang dah pulakk....huaaaa... aiks ape yang kebal dan ape yang tak kebal.. Luahan rasa alkesah menghadapi everyday situation.

gambar ehsan encik google

Kekadang ilmu kebal menjadik ( staff dengar kata...anak2 dengar kata)... Kekadang tak menjadik. `Kan dah cakap takbleh main game kat opis..kot ye pun nak main jangan sampai bos besar nampak(bleh lenient lagi akak ni)...Kan mama dah cakap takyah gi belajar memandu jauh-jauh.. dah fail kan ke menyusahkan sebab school tu taknak antar...grgrgrgr..

sabo sabo..rungut `studio manager' yang takmenjadik ni.... dalam bahasa melayu..akak ni jadik tukang jaga meja la..

Lepas satu, satu.. memang la orang dok kata take one thing at a time..kiri ke kanan dulu ?

tapi kekadang macam tak bleh di aplikasikan jer.. sebabnya..kalau buat satu-satu tak menjadik sumer gone.... Kalau buat sekaligus 10 kalau takmenjadi 5 pun kire ok la tu.. (Amaran keras : jangan ikut falsafah alkesah ni) kekadang bleh pakai kekadang nak cabut lutut dibuatnyeee... hahahaha

(.. kalau umah cam Ikea ni kan best...ni masuk ghomah nampak mangkuk..gi sofa ada teko..gi meja makan ada pinggan mangkuk lagi..gi bawah tangga pun ada pinggan !! )
agaknya inilah rungutan ciksomi..

Kannn dah kene marah...main-main lagi waktu kerja !!...Haaa dah terpeleottt kat keyboard.

Walau segarang mane pun alkesah..kebajikan dan `sopan-santun' alkesah tak dilupakan (sopan keee) ....dah kene marah kau-kau..jomm ikut saya gi Ikea...jalan-jalan carik makan..

Same with this bunch of people..jom ikut abah gi tengok wayang.. ngeeeeee

Sekian coretan suka duka kehidupan Alkesah kali ini..

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...