Wednesday, January 11, 2012

egg coddler

Orang memberi kite merasa tak gitu? hehe..Nak berkongsi dengan hadiah comel yang alkesah dapat..
Alkesahnya Taj hantar barang yang di order pada akak..tup-tup ada bungkusan kecil katanya hadiah...uishhkk kiter suka hadiah-hadiah ni..hihihi...Comel je bekas egg coddler ni kan?
Bekas ni dari jenama Royal Worcester bertinggian 3inci dengan mixed flowers dan rose.
Memula tak tau jugak apa kegunaannya..dok buat research sikit2 kat tenet dapat la informasi. Orang puteh suka buat telur ala-ala separuh masak dalam ni.. Bekas ni rupanya ada beberapa saiz lagi dan semua warna-warna yang petit dan cantik..

Nak tau dorang wat camne? Air dimasak dalam periok bila mendidih dimasukkan egg coddler yang berisi sebiji telur kalau ukuran saiz dalam 3inci. Kalau saiz 4inci besar sikit selalu 2bijik telur ditaruk. Tutup balik dengan penutup dan rendamkan kedalam air menggelegak dalam 5minit. Siap terus dihidang dengan bekas-bekas tu sekali. Sweetnye..hihihi..

Tapi alkesah tak le wat telur separuh masak.. Di letak dalam bekas collectible items..cantikkk... Terima kasih daun keladi Taj ! hehe

terima kasih..datang lagi... :)

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...