Friday, September 30, 2011

alkesah raya

ya ampun banyaknye habukss dan habukss..ayooo...kemas kemas...waduh rase berkurun tak masuk sini...maap la ghomah berabuk ekk..nanti pelan2 kiter lap lap lap.. mana bibik nihh..Entri berkisar mengenai sambutan raya yang baru berakhir bila semalam ye? hehe.. Nak bercerita la sikit pasal sambutan alkesah kali ini. Seperti biasa tak buat open house alkesah lebih tertumpu kepada sambutan berbuka puasa di masjid berdekatan. Alhamdulillah tahun ini dapat lagi melaksanakannya. Tapi kalau ada nak berkunjung kerumah..rumah senantiasa terbuka hehe..

Yang ni gambo abang ipar sulong alkesah. Saban tahun meminta buatkan kek marble sempol resepi keluarga alkesah memandangkan kiter sorang jerk yang pandai buat ( pandai ke?? ). Kali ni alkesah suruh die rasmikan sendirik kek tu hehe..Bersama adik beradik alkesah menjamu selera.. Masakan disediakan oleh ciksomi.. alkesah jadik tukang hidang a.k.a tukang mengemas.Bakal hero-hero malaya mengerumuni kuehraya di rumah adik.Tahun ni first time alkesah kurang buat kukis raya..taaapiii alhamdulillah dapat rezeki daripada kengkawan..Takdapat nak tunjuk sumer..Terima kasih ya pada semua !! Hahaha dah abis punnn...Gambar di rumah sedara belah ciksomi di Melaka.. bleh tau kot bila berlatarbelakangkan rumah melaka tak gitu hehe.. Adik ipar kat belakang tu dok termenung teringat aweks lamo kat kampung kaaa..ayooo..Dua anak buah yang lama tak bertandang kat ghomah..hahaha..teringat dorang masa kecik2 dulu sebaya..Gelagat anak2 teruna alkesah sebelum berposing..Err tahun ni baju melayu tak berganti itu yang kureng amek gambo tapi raya tetap meriah..Alkesah pun takde baju raya tauuu...Cuma baju jubah yang `terpaksa' beli sebab nak pujuk anak-anak buah yang baru kehilangan ibu sama-sama beli baju jubah raya..Ok lah kengkawan..tak terlambat lagi la ye..sempena aidil fitri yang baru berakhir, Akesah sekeluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri ya semoga bertemu lagi ditahun hadapan.. aminnn..