Friday, July 29, 2011

nobody but me sedih..huhu

tumpah la air..huhu..sedih ni..dugaan melanda waaaaa...nak nangess..wak sabarrrrr...Mujur la ada `anak-anak' penghibur lara..ahakss..Memula anak betul ( hehe..bukan anak kucing ) bawak keta alkesah..budak baru dapat lesen..langgo la di bumper dopan..Pastu selang seminggu kat belakang pulak..rabak la pulak...sabo sabo..Dah selesai repair mapair 2hari lepas keta cik abg pulak kene pocah..gara-gara mat pek nak amik kasuk je kot..huhuhuMujur le ada `anak-anak angkat' penglipur lara..dah nak banjir ni...tengok keletah dorang menghiburkan hati.. sabor sabor.. di sebalik segala musibah ada hikmahnya kan..untuk kite memahami.. Entah-entah ada johnson berus nak jatuh dari langit tak....waduhhh nak tunggu bawah pokok le !!! Kang tak sompat nak sambut..waaaaa....layanzzz

Friday, July 22, 2011

ku ingin menjadi sesuatu..ape ni

Seingat alkesah pernah terjumpe fruit bowl rosa berkaki ni di blog Cik Mat Gebu di entrinya terdahulu.Sejak itu pencarian alkesah pun bermula..omputeh kate high and low ?..hehe.. Mencari sebab teramat la suke dengan bentuknya berkaki. Saban minggu berkunjung ke kedai antik kawan masih tidak membuahkan hasil hingga lah pada satu hari mendapat panggilan hangit. Alkesah cukup resah kalau dapat panggilan hangit ni bukan ape..alamak kene korek tabung mane-mane nih...(tabung anak leh ke... ?)Wadduhh ternganga lagi luas bile lebih dari satu barang yang dicarik mendapat....adehhh...Raya ni pakai tali pinggang perak je la.. Eis !! bak pinjammmm.Walaupun fruit bowl ni bukan rosa tapi terpesona jugak alkesah dibuatnye.. Bertambah le koleksi meakin glamour kuning cair alkesah ni.. Kalau tak setakat teaset saje.. Boleh le carik-carik buah-buah epal ke letak kann..Seperti nyanyian dalam hati...waaaa...suker suker..layanzzz

Tuesday, July 19, 2011

boat for sale...amboi

Jual boat le pulak sampan dah tak laku..eh bukan benda yang same kee? Ishkkk....ape la alkesah raban teben nihh.. tak juai tak juai.... ya ampunnn..Hehe..tuan dan puan maaf ye tak jual tapi ada antaranye nak letgo jugak..kot-kot sape berkenan acer try tanye alkesah.. kalau terkene hat nak jual rezeki...hehe..bukan pe dapat pun shushahh..kene bertenggek depan komputer kene calling-calling pastu baru nak calling-calling dah sold alamak..susahnye kan nak dapat PML sekarang ni..waduhhh udah le alkesah late comer....baru terpinga-pinga orang dah beli..hehe..takpe takpe bukan rezeki alkesah le itewww..Meh layan koleksi gravy boat yang takseberapanye.. Hat ni keluaran J&G Meakin Jade seriesBerbentuk nenas ni keluaran J&G Meakin Sunflower.Berbunga-bunga ni sedondon dengan 2 cawan kopi bungaan ni jugak J&G Meakin sunshine..Name bunga almaklum alkesah altaktahu..heheLast but not least..keluaran J&G meakin jugak ni..rosa almagnolia..(sesuker jerk letak al al)Alkesah alpunyer algravy alboat alsudah altayang..kakakkakaka...sowi la hari ni alkesah raban teben..alkeje albanyak laaaa...al layannzz

Thursday, July 14, 2011

Majlis kawin adik Taj

Salam di hari Khamis.. minggu lepas dapat undangan perkahwinan daripada Taj. Majlis kahwin adik die di Setiawangsa. Majlis santai dengan di sulami lagu-lagu dendangan penyanyi jemputan.Alkesah lupe pulak nak snap buah tangan kat sana. Tapi Yatt dah entri kan..hehe.Haa..pertama-tama kali berjumpe dengan Yatt ni !! Dah berkurun nak bertentang mata dengan Yatt..adehh.. at last dapat jugakkk..best best.Alkesah ni memang takleh tengok bebudak..suker sangat snap gambo dorang hehe.. Alahai cute miut pulak anak-anak Yatt..same je macam alkesah ni sumer hero malaya.. Hahaha..teringat masa dorang kecik-kecik..cam ni la keletah dorang..penat Yatt dok kejar dorang tapi tu la die..anak-anak kesayangan kita kan.. Kang alkesah kejar dorang lari lintang pukang..dengan alkesah-alkesah terjun pool..ekekeke..jadik snap je gambo dorang hehehe..Memula malu tapi susah amik gambo nih..name pun bebudak..heheOk nanti jumpe lagi untie yang debab ni kite maen kejo-kejo pulak...layanzzz

Thursday, July 7, 2011

rosa magnolia...puteri ku

cantik rupa paras 'puteri' sinar maya.. alkesah ingin berkongsi kegembiraan yang dah lama didambakan sementelah 'sang puteri' yang baru alkesah dapat lain dari yang lain.Namapun pengumpul tegar PML tak gitu..pantang orang offer terutama yang rare.. Tak senang duduk dibuatnya. Alhamdulillah alkesah dapat sebiji tureen berserta pinggan yang alkesah panggil `puteriku'. Hahaha..tak kene mengene dengan kelahiran bayi baru ni tau... Cuma `bayi PML' alkesah yang dapat hehe..
Sebiji pinggan yang berpadanan, alkesah gandingkan.Masih dalam keluaran J&G Meakin Rosa cuma siri bunga magnolia diberi nama.Agaknye la kan..mesti ada lagi bunga-bunga lain keluaran ni. Kalau ada yang dapat meh la kite kongsi kelainannye kan untuk jamuan mata kite semua.Ingin ku peluk zahirmu wahai sang puteri..haha..layanzz..

Monday, July 4, 2011

Sepetang di sabak bernam

Alkesahnya semalam ada jemputan kawin di Sungai Besar, Selangor. Alahai rupanya ada highway baru ikut Rawang terus ke Kuala Selangor. Dari rumah ke Kuala Selangor hanya 1 jam..waaa dekat le pulak rasenya.. Sesudah menjamu perut dengan nasi minyak, sesi bertandang kerumah maklong kawan disana. Ye la kite menumpang kawan kene le ikut die masuk kampung die hahaha..tapi best best !
Macam orang ulu masuk kampung..alkesah ternganga tatkala juadah dihidangkan.. waaaa... nak terbeliak bijik mata.. Dengan sopan dan ala-ala malu gitu..kite tak makan dulu..tapi snap sana snap sini..macam jakun le pulak.Mato eden ni tak terlopeh dari PML yang dihidangkan.. Ishk bukan tengok ape isi..tengok piring ape !..boleh gitu..mujur tak kene halau..huhuhuKawan alkesah yang memang tau hobi alkesah terus menyapa maklong die. Maklong banyak ke lagi pinggan-pinggan batu ? Errr dipanggil pinggan batu ekkk.. Baru tau..waduhh itu istilah orang belah sana kot. `Ade lagi sikit-sikit dah berkotak antor ke surau' sahut maklong. Rezeki alkesah maklong die seronok ada tetamu disuruhnya cucunya mengeluarkan pelbagai rupe bentuk bunga..waaaa....pengsan nih !!Adehhhh ni eden tak tahan nih...tak ponah tengok bunge nih...mano nak jumpe laieee nihh...Hat ni talam besi lame yang biasa kite jumpa bulat-bulat...adehhhh takpenah tengok lagi camni empatsegi pulak tuh..Sekeping khyber dipertunjukkan. Kata maklong kalau retak seribu cenggini orang dah takpakai dah..Dorang pakat antor ke surau jerk atau dorang letak kat pangkal pokok pisang kat belakang ghomah. Alahai..naseb kor la khyber..kat pokok pisang kor bertapa..ahakss..Tambah maklong sekotak kyber baru jerk di antor kesurau..uihss..
Alkesahnya memang suker bebeno amik gambo tapi tak suka bergambo..takpe la buat kenang-kenangan dengan tuan rumah. Menurut maklong rumah pusaka yang berukiran kayu ini baru je menjalani sesi penggambaran untuk rancangan tv1. Kite tunggu le kalau ada siarannye nanti.
Sebelum berangkat pulang, sepasang OP platter dihadiahkan kepada alkesah setelah permintaan alkesah untuk beli ditolak dengan alasan..Kalau nak beli harganya tak ternilai sebab warisan keluarga. Waduhh termalu kojap alkesah.. Raya tahun ni mungkin alkesah akan berkunjung lagi kesana setelah dipelawa oleh tuan rumah jugak atas `perjanjian' yang telah dimeterai...ahakss....aminn