Thursday, June 23, 2011

tureen two tone sweet pink

Lamunan ku tersentak lalu ku mendongak..gemuruh rasa terpaku sukma... Bukan sukan sukma ekkk..alahai layan lagu le pulak...ishkkkSiapa gerangan? Sang tureen comel ni orang kata berbunga rose two tone... Dah lama idamkan dok usher-usher dan jenguk blog-blog seller..cepat aje sold..hehe..terlopeh eden.Kejar dok kejar dapat panggilan hangit dari eis antique.. waduhh ape lagi rembat le.. Teko cenonek two tone rose pulak alahai alkesah dah lupe rembat dari siapa.. dah lama bebeno.. takde kawan nak di entrikan udah le lupe..Alkesah pernah terjumpe kat blog-blog kengkawan ada teaset die..lawo jerk. Acer meh kite kumpul pulak set ni lawooo.. Kot-kot nak kelainan pulak la kan..Alkesah tak terdaya nak mengumpul teaset die cukup le dapat hat ni..Tapi kalau ada rezeki takpulak menolak..ahakss...jumpe lagi !! (cewah tengah rajin..rajin pulak entri iyerrr)

Monday, June 20, 2011

lemari 6

Assalamualaikum pada semua..waaa macam dah lama tak menaip kat sini..ehekss...dah mula le iteww penyakit M nak berleluasa..
Alkesahnya memula nak melewati barisan barangan antik kat mana lagi kalau tak ke loken..pastu takjadi le pulak..Agaknya apa la barang yang alkesah melepas semalam...Ezany, tolong jawab..hahaha.. (macam la alkesah selalu ke sana..huhu)Nak berkongsi rembatan lemari baru yang alkesah suke suke suke..sebab boleh memuatkan pelbagai barangan terutama teko cenonek. Barisan diatas diletakkan model kereta koleksi cik abang.Lemari ni rembatan dari Eis antique beberapa waktu yang lalu..Ditempatkan disatu sudut diteratak alkesah, alkesah sekeluarga tersangat la suke bersantai di kerusi dekat lemari tu sambil mengintai, membelek dan menghargai khazanah negara yang susah didapati.. cewahh.. khazanah ke? oppss barangan PML lllaaa.. layannzz

Thursday, June 9, 2011

cant help falling in love si ros sekuntum

Berpeluh alkesah rasakan bile kawan war-warkan tentang si ros sekuntum ni.. betul ke ade ke ape ke dimane kah...waduh... adoi.. uihss.. haaa.. apee.. sumer terkeluar..
Macam orang takpenah jumpe si ros sekuntum membelek-belek le alkesah macam si jakun atau si kera mendapat bunga.. apakah ini realiti ? Tak penah termimpi kot melihat kecantikan ros ini di mata alkesah. Nak-nak alkesah ni memang `buta PML'.. menggaru kepala yang tak gatai..ishkk lawa pulak si ros sekuntum.. Kecik molek cawan kopi sunshine ni.Motif pada penutup teko kopi ni menawan je dimata ni.. Ingat nak `puasa PML' ni ...ishkk susah bebeno orang perak kate.. ateee... Di sulami dengan air mata yang tak keluar..alkesah menerima hantaran set kopi ni..amboi macam ada anak pompuan pulak alkesah ni nak menerima hantaran... berangan je la.. esok-esok anak teruna nak kawen..siap le...takde duit berderet PML kot alkesah `offer'..hahahaUdah le alkesah berangan kejap dengan si ros sekuntum ni...
Harap-harap dapat le berjumpe lagi dengan sedara mara seibu senegara uih.. anak angkat pun takpe..haha.. Piring kuih ade ke ntah le..macam takpenah jumpe je..ishkk..layanzz

Wednesday, June 1, 2011

tercipta untukku meakin sunflower 2

Amboi tak mengalah tajuk entri...loghat perak kate raban teben..ye ke? Sepupu sepapan meraban la ni..ishkk dah lame tak cakap loghat perak tergholap lidah teman.. Mujur ada biras orang bota..dapat le teman berkias sakan waduhh..raban teben teman dibuatnye..Udah le teman dapat sepasang adikberadik tureen sunflower ni.. Sedara-mare dah kuar menggu lepas..ni kuar mak-mak bonda gedabak pulak haa..Memang lawo si tureen nenas..alkesah panggil nenas sebab bentuk badan beralun macam nenas. Udah le rase nak makan nenas..Tadi maklong die hat ni maksu die kecik sikit..Ntah le ape fungsi dema buat kecik sikit..Beso isi mee goreng..hat kecik meehoon goreng kot.Ateee...beratur le pulak mangkuknye haaa..buat isi meehun ke mee ke.. cukup le ada 10pcs.. maklum le keluarga teman beso..jap jap ada sedara mara datang cukup le kalau nak buh mee wat makan.Sekeping oval platter dan beberapa pinggan makan takcukup 6, maka dapatlah set makan J&g meakin sunflower teman ni. Hmm.. teman tak sangka nak dapat pun..dedulu penah terlepas 2 kali..kali ni teman berjaga-jaga kat pintu komputer pun ye...berpesan pun ye..ade je teruih teman menalipon nakkk..ahakss...gitu la pengumpul antik/vintage tegar..hehehe..layanzz