Wednesday, December 14, 2011

anak exam...contribute seorang bapa

Berhari-hari rasanya cemas pabila anak mula exam SPM..apa yang termampu lagi..cuma iringi doa untuk anak....termasuklah alkesah dan ciksomi.. Mana lagi rutin seharian ke hospital (melihat abang kandung masih di ICU)..mana lagi anak nak exam.. Tapi semua tu dilalui dengan kesabaran.. semoga semuanya di rahmati Allah jua..
Alkesahnya anak ketiga menduduki SPM..paper terakhir Pendidikan Seni..dedulu takla gelabah camni ntah la ada je idea..kali ni parents die pulak gelabah..dok carik-carik kat internet idea-idea dapatlah untuk melakar lukisan. Bapaknye lagi terer siap beli warna air yang khusus untuk pelukis-pelukis professional..agaknye la..mane taknya rege set warna ni bleh beli teko aladin..kah kah kah..
Duduk le anak-beranak berhari-hari mengajar dan sang anak memahirkan diri..mentang2 bapak tu terer melukis..haishh..ikut je la..alkesah nengok je la..tak kuasa masuk campur..kang kiter mula melukis jadik teko aladin pulak..kah kah kah
Pusing sana pusing sini..jenguh kiter amik gambo.. jadi dah kot..
Hmm..sambil tu alkesah masuk dapur la jawabnya...teringat kawan kat FB, Nurfitrah AzZahra masak kari ikan duri..kiter pun masak kari la jawabnya..walaupun bukan ikan duri jadilah hidangan hari ni bersulam dengan sayur goreng dan ikan masin..layanzz

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...