Thursday, November 10, 2011

namamu teratas

Arwah nenek selalu berpesan..seingat alkesah masa tu alkesah 8tahun..basuh cawan tu elok2 jangan digosok dengan penyental cukup sekadar span lembut..hmm..dalam hati alkesah kenapa ya..sambil membelek2 cawan bunga sabun..masa tu taktau pun name bunga sabun..

Berpuloh tahun berlalu kebetulan mencari set bunga kangkung buat adik ipar..terpandang cawan yang di panggil bunga sabun...ingatan kembali terjah ke zaman kanak-kanak.. Ooo inilah dier cawan bunga sabun kesukaan nenek dulu..lalu alkesah pun bertekad mengumpulnya..
Banyak set cawan yang alkesah dapat..lebih dari 2 dozen..puas rasenya..hmm..perlahan-lahan mencari teko, rezeki menyebelahi ke teko aladin. Sampai sekarang alkesah masih mencari teko bulat...

Sugarpot dan creamer yang paling kiter sayang.. penuh kesabaran mencarinya dan tiap kali terlepas sambaran alkesah memujuk diri..kalau ada rezeki tak kemana..

Piring kuih, mangkuk mungkum dan ada lagi alkesah tak siarkan. Berkat merisik kabar pada kengkawan di internet membuahkan hasil.. Terima kasih kepada semua..mungkin tak tersebut nanti alkesah kesemua nama takut ada yang tertinggal.. Jasa kalian alkesah hargai..
NAMAMU TERATAS.. itulah kata-kata yang alkesah dapat luahkan pada koleksi bunga sabun ini....paling indah pabila disulami dengan nostalgia lama.. Pada blog alkesah itulah gambar yang teratas dalam koleksi kesayangan alkesah mengatasi yang lain....


seindah hiasan mu

indah lagi nostalgia mu


terima kasih....datang lagi ya..

3 comments:

  1. salam kak aida...

    mmg cantik bunga sabun tu...dan salah satunya mmg susah nak dapat...pakdin ada 2 tu..pos ke langkawi satu...hehe

    ReplyDelete
  2. assalammualaikum kak aida

    memang cun bunga ni, pink dan blue... huwaaaaaa, memang susah nak dapat k aida, tahniah... teko pun ada kembar..he he.. memang menawan

    ReplyDelete
  3. Salam kak aida, waduhh2...bukan 1 tp 2 pak din n sugar pot tu...huhu. Sedih sbb masih belum dpt, tumpang cuci2 mata jadilahkan..

    (pssttt..klu nak let go pak din roger2 saya yerr..hehe)

    ReplyDelete

Salam buat semua...