Wednesday, May 18, 2011

jb teaset olde english countryside

Sejak ku bertemu padamu..amboi..nyanyi tak hengat nak wat kereje hahaha..Laa..sekali-sekala nak jugak menyanyi ye dak..menghiburkan diri sendirik..ye la dah kedengaran kawan baik alkesah nak kawen akhirnya..kite boh le lagu ni ahakss..Meh kite layan pulak teaset alkesah ni la ekk.. Dah lama dah dapat. Tima kacih kepada kawan alkesah yang sudi menyuntingnye untuk koleksi alkesah seterusnya. Susah jugak ni sebab kawan tu kene pos la bungkus la ishkk.. kalau alkesah tak rela..malas keje pos-pos ni..nak-nak pastu berderai. Alkesah tabib la pada orang yang suka buat perniagaan antik PML ni. Rajin dema bungkus-bungkus. Alkesah bungkus belacan boleh lee..Hari tu entri tureen gedabak..harini teaset le pulak. Alkesah ni memang suka sangat la teaset di gandingkan dengan sebijik tureen. Ye la kite kan orang melayu..suka wat mee goreng, nasi goreng, bihun goreng, bubur kacang, pengat pisang.. Bleh le kite bubuh kat tureen tu kan.Suker alkesah dengan sugarbowl die seakan-akan tureen kecik la gitu..Teko ni teko teh..udah le persegi bentuk die macam teko segi yang ramai orang kumpul, tapi hat ni segi 4.. Pendek je teko ni..Beginilah ruper sumernye..betul jugak le..nak carik mangkuk ayun le pulak kan.. Kang nak makan bubur nak taruk kat mane.. Kat side plate kang melimpah ruah.. Ade ke tah mengkuk ayun die..ishkkk...jap nak tefon jap..uihs..sms je la..layanzz

4 comments:

  1. ini baru vantage..!! pengsan tengok pinggan yg x bujur tu..dah mcm oil painting..sat sat..nak pengsan sat..!

    ReplyDelete
  2. kak , dah check...mangkuk dia ada tp hat segi2 x der jumpa lag...nanti jumpa kita roger.....seronok tak dapat set rare?...:)

    ReplyDelete
  3. Eis, kome jangan pengsan sesuker hati...kang berderai cawan2 tu ha..nak bersandar kat lemari..lemari pun dah kene hangkut..tak dapet eden nolongnye..hehehe

    Taj, Eden tak kiro..eden nak hat bersegi jugaks...kang tak teli dengan teko segi...cariiiiiikkkkk

    ReplyDelete
  4. kak aida....cantiknye....bekenan sgt2...

    ReplyDelete

Salam buat semua...