Friday, April 22, 2011

mee kari...mee kari

Pulau pandan berlepas sekarang...uihss...terngiang-ngiang lagi tatkala di penang minggu lepas... jangan jeles macam nak gi lagi minggu depan ni..ahakss..tapi takmimpi le lagi nak dapat kelapa-kelapa tu haaa...berangan je la..
Nak entri lain la pulak kan..meh kite tengok mee kari cik abang alkesah masak malam semalam. Alkesahnya ada kawan mengidam pregnant 10bulan tak beranak-ranak lagi..uihss . Jadi cik abang alkesah offer nak masakkan.. Tapi akhirnya kawan alkesah tu tak mai pun.. ni entri nak `mengeruhkan' lagi suasana hahahaa..tengok je la ekkk bagi hilang kempunan..tak merasa makan dapat tengok je la..Bergelut cik abang memasak dengan anak-anak...pastu alkesah merajuk tau sebab `dihalaunya' alkesah ke depan jangan masuk campur die masak.. Maka merajuk la alkesah naik keatas tidoq la kononya..ye la seperti orang mengantuk disorongkan bantal...tup-tup die kejutkan dah siap... Alahai dah terhidang apa lagi jom makanPulau pandan jauh ketengah..gunung daik bercabang tiga...pulau pandan tu name feri yang membawa kami ke penang tempohari...masih teringat-ingat lambaian pokok-pokok kelapa..pantai..batu ferringghi..tulis nama atas batu...udah le tu... takde kene mengene dengan entri ni pun..layanzzz

4 comments:

  1. salam kak aida ,
    waaaaa my peberet song sama mcm lagu kat facebook saya laa hihihi , hmmm sedap mee kari tu kak yum yum. Penang memang bestkan saya pun nak ke sana ni lambat lagi cuti sekolah baru gi , nak nyanyi jap ikut Jason Mraz - lucky i`m in love with my bestfriends lalalalalala....

    ReplyDelete
  2. hahaha...tu la..nyanyi nannie jgn tak nyanyi ... pekene mee pesembuq mamak penang pun sodap tu hehe..

    ReplyDelete
  3. eemmmm...lazaztt..!!! dah mcm ceta 3 abdul pulak..ambil bau ajer..tp ini tngk gambaq ajer lagi teruk..ini di namakan economi..

    ReplyDelete
  4. hehehehehe eis...amik bau pun takleh amik gambo je la..tengoookkkk...ini dinamakan dunia siber..hahahaha

    ReplyDelete

Salam buat semua...