Friday, April 8, 2011

kunjungan ke rumah Taj

Alkesahnya...ketandusan barang nak di entri membawa aida berkunjung ke rumah taj untuk merembat pelbagai barangan antik yang kita semua sudah maklum di singgahsana istana Taj itu.. uihss..takde makna nya..hahahaSatu pagi yang hening (pagi hening ke..)..tetiba berkeroncong la perut ni lalu teringat kawan kite ni.. Taj yang pandai memasak laksa asam ni. Lalu beratur la ayat-ayat agar dimengertikan..Taj akak mengidam le nak makan laksa Taj. `Anak kembar 6 ke akak?' bertanya Taj. Iyer iyer 8 pun takpe, boleh kan taj masakkan untuk akak. Waaa..bukan main lagi alkesah ni dengan perut yang sengaja di kosongkan seawal tengahari ( jemputan dinner ) terus mengunjungi rumah Taj.Seperti biasa setiap kunjungan ke rumah taj semestinya dihidangkan dengan pelbagai PML yang kite sedia maklum banyak dirumah nya. Kali ni set JB Paris ke Irene..alamak buta PML lagi aida ni..lupe nak selak belakang pinggan. Kang terkucil kuah laksa itueww..hehe. Laksa yang sememangnya sudah sedap bertambah-tambah lagi kesedapannya dalam PML ini..terbaik wakk.Kunjungan terdahulu sempat mengambil gambar depan almari antik yang sarat..waduhh..Alkesah sempat jugak bergambar dengan lemari antik ni..tapi.. aikkk nape la pulak alkesah tak dimasukkan sekali..rupa-rupanya cik abg amik gambo lemari je..bini die terlupa nak snap..tak kisahla tu..kuang kuang kuang..Sebelum beredar, sempat Taj menghulurkan buah tangan waduhh..nak datang lagi boleh Taj ? ...Haaaaa..tahun depan la pulak kak !!.. amik kor bagi betis nak pinggan..hehehe..sekian episod kunjung mengunjungi kali ni.. Errr..Taj, lupe le nak rembat yang dalam lemari bawah sekali belah kiri tu...tungguuuuu...

8 comments:

  1. slm k aida,

    bestnya akak dpt ke rumah Taj , admire betul saya tengok koleksi yang dia simpan . Akak punya koleksi pun semuanya malatopssss tak tercapai dek tangan saya yg debab ni hihihihi

    Kalau sudi meh la akak bertandang ke rumah saya yang sempoi ni hihih

    ReplyDelete
  2. yuhuuuu kak aida & taj..
    sampai hati noooo tak ajak..huhu..hehehehe..laksa tu nampak marbeles..tapau masuk sia naaaaa...

    ReplyDelete
  3. wahhh..Kak Aida pun tak ajak Azzah ek...?? huhu..sodih den nih...ingat nak rembat juga barang satu dua apa yang Taj ada dalam lemari tu... hehehe

    hurm..pandai menghias...pandai menyimpan barang PML dan pandai memasak lagi... huhu..bertuah bertuah badan... .. kat mana ya rumah Taj ni...nak kena serbu jugak ni... ke nak bawak wartawan dari majalah mana pulak ek... takpelah..akak aje yang jadi wartawan...hehehe..masuk dalam majalah yg akak senderi jadi editornya... hehehe..takpe kan Taj..
    mak oii...makan dalam pinggan mangkuk JB lagi tu... terangkat habis!!!! dah lah Laksa sedap ... makin bertambah sedap makan dalam pinggan mangkuk JB... huhu.. akak pun nak JB jugak Taj! hehehe...

    ReplyDelete
  4. amboi kak promote laksa pulak...lepas ni ptg2 nak jual laksa depan umah kak kena beli hari2 tau...hikhik....insyallah kalau tetamu nak dtg apasalahnya....cuma rumah kita nie chomel...nak dtg kena la beransur ansur...

    ReplyDelete
  5. cek alkesah wahsahlan..!! asai jumpa ajer makan laksa x laksa asam pedah..dulu mai kedai pun tapau laksa jugak..!! mcm ada kompuih sikit..hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalam pada semua..!!

    Nannie : alamak..betul ke ni nak ajak akak dating? boleh-boleh makan-makan punye pasal sanggup wakkk.. ( ada ke die ajak makan..ishkk beranganla kite ni )

    Yatt : bukan taknak ajak..takut tak cukup..kakakakaka..memain je..nanti Taj pasti buat lagi tu..akak je hirukpiruk nak makan laksa Taj masak mengalahkan orang mengandung mengidam jerk..hehe

    Azzah : Sesuai sangat dijadikan menantu Taj kite ni kan..err...ade ke yang bleh kite ganding-gandingkan dengan ? Akak takmasuk book..sume anak lelaki..hahaha..

    Eis : Kan tu la..tak laksa asam...asam pedas akak tibai..ahakss..dah tekak dok lagu tu..ekekeke..

    Taj : Amboi hang kutuk aku nooo...hantu pun hantu la taj...udah itu kegemaran cek..janji laen kali dapat kerumah Taj lagi..aiseyyy terlupa la plak cek rembat hat dalam lemari bawah belah kiri tu..

    ReplyDelete
  7. Kak Aida....huhu...siapa ek? calon orang tu???? huhu..Azzah ada 3 orang anak dara tapi yg bongsu baru darjah 3 ...hehehe ...kecik sangat lah pulak ... sorang lagi baru sekolah menengah ...hurm...belum habis sekolah lagi.... yang sulong tu dah nak grad InsyaAllah this summer .... tapi tak tahu lah hati tuan punya badan sudah berpunya atau belum? sungguh perahsia.... hehehe ....

    ReplyDelete

Salam buat semua...