Monday, April 25, 2011

down the memory lane penang 1

Setiap kali berkunjung ke sini, sarapan wajib adalah roti bakar dengan limpahan telur separuh masak. Tak `rock' la sarapan kat hotel kat sini lagi mengancam.. Macam-macam adaaa...pekene roti arab kuah kari daging pokcik corner tu pun sedap...hehe..Entah kat KL tak jumpa la pulak.. ada sapa2 tau kat mane2??
Derusan ombak bersilih ke pantai disambut alunan nyior melambai.. amboi ! tak abis lagi entry pohon nyior.. hehe.. ye la tempat jatuh lagi di kenang..ini kan tempat bertemu sang antik.. Entri ni untuk tatapan kengkawan yang ingin melihat serba sedikit barangan yang dijual di lorong kulit, berhampiran stadium pulau pinang.
Antara Anyir dan Jakarta kita jatuh cinta..ahakss.. Ada kaaa... destinasi wajib alkesah untuk mencari ketenangan dari hirukpiruk Kuala Lumpur adalah di sini..barangannya tak semua dari tanahair..banyak yang di repro..tapi cantik je..hat ni pun unik siap ada tangkai..Tak beli pun takpe nooooo....jamu mataaaa....Kat pokcik ni la alkesah dapat beberapa piring rosa cinderella..dan botol timbul tenggelam kat entri hat lepas...Deretan barang tembaga..Berkenan cekk kat kotak tembaga bertangkai tu....takut nak tanye rege..hehe.. Pemandangan cenggini biasa di lorong kulit ni..ada je barangan lelong..hehe..cepattt sape cepat die dapat.. Jam dilonggok dan dijual 3 biji RM10...amik kor... elok tak elok bilakang kiraaa...Apek pun hunting kat sini? Ye la..die pun nak jugak hunting kan.. Banyak lagi gambo tapi kang penuh computer..hehehe..sampai di sini dulu...tunggu episod seterusnya..

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...