Thursday, March 31, 2011

peringatan untuk diri sendiri

Berminggu rasenya tak berblogging dan melayan FB. Alahai itulah die..mungkin penyakit M yang melanda atau diri ini hilang semangat untuk menaip barisan ayat-ayat cinta.. ahaksss..

Hujan..panas..gempa....gempa?? Lalu demam selsema la aida..(ape kene mengena dengan gempa?).. nak terlantar je rase.. mulut yang pahit, tawar... tak terasa, selera terhenti..hilangkah nikmat dunia ni untuk aida? Atau lidah ini hilang fungsinya..waduhh..

Berbarislah ubat disisi aida..susahnya menelan tak gitu..perut keroncong tapi tak bisa memamah sesudu nasi..( tak jugak kurus-kurus..hehe ).

Inilah die peringatan untuk diri sendiri..sihat sebelum sakitmu...tawa sebelum tangismu..suka sebelum dukamu..mengomel lagi..ada masa sihat ada masa sakit tak gitu.

Lalu jadikan ia pedoman dan isyarat..langkah yang pantas diperlahankan, gelak tawa di perlahankan, radang ditenangkan dan renung sejenak dibelakang...

Semoga diri ini lebih tabah menghadapi pelbagai dugaan dan doaku semoga dipanjangkan umur di dalam beribadat. aminn

nota : Atas sekali gambar ehsan dari Encik Google tu gambar old mill hanyalah penyedap mata aja..khayalan semata-mata tak ada kene mengena pun dengan entri ini hehe...tengah berangan nak cari ni....mimpi je la dulu..huhu

3 comments:

  1. as salam kak aida cayang..
    yuhuuuuuuu..lamanya tak sembang..rindunyaaa..patut ler menyepi diri..tak sihat rupanya..sama cam saya aritu kan akak..apapun jaga diri, hiasi peribadi..hehehe..

    ReplyDelete
  2. yatt..apa lagi caari lar gambaq set hak atas tu !! bagi lengkap set

    ReplyDelete
  3. Yatt : alahai terubat rindu membaca barisan ayat2 yatt hehehe..muahhhh

    Eis : Adeehh old mill coffee tu macam imposibble je nak dapat kan waduhh..ket mano nak cari..lagi2 sugarbowl comel lote tu..godaaann

    note: dlm demam2 sempat lagi berangan ni..

    ReplyDelete

Salam buat semua...