Tuesday, March 1, 2011

enchant by the light of enchantment

Salam keceriaan di pagi Selasa yang penuh rahmat ini..Terpesona dengan sinaran yang bak memancar pada mata alkesah ini membuatkan aida jatuh cinta pada set RA enchantment ini. Corak yang berbingkaikan jalaan bunga putih seakan reben, bercorak emas dengan sejambangan bunga bercampur ditengahnya.Coffee set berserta tureen yang aida beli daripada Mona/ Englishvintages ini terdiri daripada coffee pot yang tinggi lampai setelah banyak teaset aida `disogokkan' dengan teapot yang gedempul. Alahai taklarat dah dengan kegedempulan yang memanjang..hahaha..Aida juga memilih covered sugarbowl kerana keunikan bentuknya berpadan dengan creamer dan jugak sekeping square sandwich platter dipadankan bersama.Sekeping cake plate penyeri coffeeset ini.Seperti menjadi kemestian pada aida pada setiap tea atau coffee set sebuah tureen dipadankan beserta mangkuk yang boleh dibuat sebagai mangkuk bubur. Maklumlah minum petang kite sering disajikan dengan aneka bubur dan pengat manisan tak gitu....Hmmm...nak berbubur kacang la pulak rasenya petang ni...jom kite minum..!!

3 comments:

  1. assalam aida,
    congrats...dah dpt enhancement dr mona, mmg cantik enhancement ni, rohas pun terpikat...gandingan tureen & mgkuk bubur tuh mmg sesuai sgt utk minum ptg....bravo :))

    ReplyDelete
  2. To Angela : Thank you !!

    To Rohas : hahaha...godaan yang menggoda..hehehe..

    ReplyDelete

Salam buat semua...