Monday, February 21, 2011

Tergugat imanku...

Alkesah nak berkongsi cerita masuk telinga kiri keluar telinga kanan ni..hehehe..
Seminggu dua ni dok mengekor cik abg mencari kereta untuk anak ulang alik ke tempat belajarnya. Waduhhh..tergugat iman alkesah ruper rupernya..mana taknya.... alahai susah rupernya ekkk.. asal hari minggu je menjengah Sunday market kat PJ old town yang femes tu.. letih wooo dibuatnya naik turun parking lot... Dua hari lepas dapat panggilan hangit dari satu kedai secondhand car di tepi MRR2..jadi gi la tengok nak cari wira ke punto ke untuk die. Alamak ada Cheyenne lee..uihss..
`Baru je letak ni kak, owner nak beli Audi Q7'..lagi beso katenya, itu ungkapan sipenjual kereta. Waduhh memang dari dulu alkesah `berangan le' nak keta ni (berangan yang takde maknanye)...hehe.. dengan lagak bagai nak membeli ape lagi test-test lagi siap bukak sana bukak sini..siap orang tu suh start engine..makkkkk aiiii..udah le terjatuh chentaaa...tolonggggg...nak cari keta sape ni sebeno nya.. cik abg pulak tersengeh die memang suke racun-racun alkesah ni.. tapi alkesah ni sedor diri tau...tahu diriku ini dimana..oo dimanaaa (nyanyi la pulak)...hukhukhuk..

`Udah le moh kite balik..sebelum meleleh ayiaq lioq ku ini' seruuuu alkesah sebelum imanku ini semakin tergugat... mujur tak terima pelawaan untuk test drive kalau tak confirm seminggu tak tido..

Dipendekkan cerita semalam cik abg pergi lagi dengan kawan die kat sunday market..udah le jumpe keta untuk anak cap V.. kite suh beli wira ke punto ke..lain pulak dibelinya.. gara-gara cik abg pulak kene racun dengan member die yang juga kaki kereta..hehe.. hmmm...dorang ni beli keta ikut citarasa dorang sebenonya.... Kata cik abg kalau anak taknak takpe die nak pakai, anak belikan yang lain...boleh !! adeeeehhh...sekian episod suka berangan alkesah kali ini..

2 comments:

  1. oooo beli vios yer kak.....hikhik...kak beatle on d way tu.....:)

    ReplyDelete
  2. Ek elee..takde maknenya..kalau vios akak le lenjan dulu kot..kakakakaka..V850 lee..adeehh.. Cheyenne idaman berangan sesuka hati waaaaa...beatle keta syok sendirikkk gitu...hukhukhuk

    p/s : pokok yang akak suh tanam dah tumbuh ke? alaa..pokok kat tepian pantai tu..hekhek ..bile akak bleh dapat ekkkk...

    ReplyDelete

Salam buat semua...