Wednesday, February 16, 2011

bunga buttercup biru...

Salam pada pengunjung Alkesah, masih tak terlambat rasanya mengucapkan Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada umat Islam bersempena kelahiran Nabi yang jatuh pada 12 Rabiul Awal setiap tahun.. Bunga apakah ini? Jenuh la aida dok menyelinap ke mister google nak cari bunga jenis apakah??Hmm..pencarian berhenti...kot-kot ni namenya...hehehe.. bunga buttercup? macam mentega buttercup je ahakss.. Bunga butercup ni penah aida royal isingkan hehe..cantik cantik.. tapi ade ke berwarna biru dan `cyan' ?..Entah la..kire ok la ekk.Penutupnya pun berbunga yang sama..dengan bentuk teko ala-ala telur kaa?Cawannya juga bermotifkan dengan kuntuman yang sama..Teaset made in china ni rembatan dari Din dari Kafe Klasik Station.. cantik kan bebunga yang membiru seakan memanggil ke lautan biru..waaa..dah lama tak ke pantai.. ada pantai, ada laut ada pokok kelapa...rase nak menyelam-nyelam pulak. Tapi PD kan ada `tuuuuut' ? Alamak takut pulak..hmmm.. menyelam kat baldi air je la..hehe..atau entry pasal pokok kelapa bleh tak ??..layanzzz

10 comments:

  1. Slm k Aida, cantik la bunga buttercup biru cyan ni sejuk lembut je warnanya. Kak kalu agak2 nak let go saya nak beli set ni hehehe. Saya pernah jumpa penutupnya rupa2nya begini rupa bentuk tekonya cantik betul la

    ReplyDelete
  2. salam kak aida...sy mmg berkenan dgn bunga ni...mula2 terjumpa cawan die seketoi trus jatuh cinta...tp malangnye payah nak jumpa set mcm ni...untung akak....

    ReplyDelete
  3. duniaaa pancaa robaa..suka berjenakaa..!!! ku tabah kan imaann menempuh dugaannn..!! no komen tp mmg cantik..hehehe

    ReplyDelete
  4. ter awang awangan dengak lagu niee..

    ReplyDelete
  5. kak.....jgn lupa hantaq set butter cup tu nanti tau....sbb tempoh masa dah tamat....expired dah tu lama sgt....ahakkkk.......

    ReplyDelete
  6. Salam Nannie...nanti kalau saya nak let letgo saya war-warkan ekk..dun wori mori..hehe

    Salam Zany... ye ke lawoo..akak dah dapat lame dah ingat takde orang berkenan hehe.. masa dapat dalam kotak berikat dengan tali sabut macam kedai apek tu la..lupa plak nak snap gambo masa tu..nostalgia betul..

    Salam Eis.. hahaha... lagu pengubat jiwa nak lara takleh gi PD..takut tuuuuttt..hehe.. jiwang karatzzzz..

    Salam Taj... ek elee..takde maknanye..dah expired tarikh tempoh kan ke dah 3 bulan jadik hak kekal akakmu ini..kuang kuang kuangg... selamat jalan..selamat jalan romeo..hehehe..

    ReplyDelete
  7. Ohh Kak Aida laling....manyak cantik ini setlah..haha. Bestlah akak, selalu dpt rembatan yg pelik2, saya cuma ada cawannya sahaja..teko cuma satu je ke (ada makna tu kak)...hehe

    ReplyDelete
  8. untuk menjadi collctr yang hebat kena lar cari lain dari yang lain drpd apa collctr lain ada..Jadi dr situ koleksi anda akan nmpk hebat dan tinggi dari segi value nya bkn dgn memenuhkan ruang rumah anda dgn penuh sesak..!! tapi cukup sekadar ada item yg betul2 power dr koleksi collctr lain. Maksud COLLCTR YG HEBAT tidak bermakna kita hendak menunjuk dgn apa yg ada..jgn salah faham..!!tentu tuan rumah lebih arif menilainya..Apa2 pun faktor kewangan adalah yg utama dan juga sedkit tuah jika memihak pada kita..sekian..

    ReplyDelete
  9. Salam Mas...aiyaaa hehehe..tarak lebey arrr..hehehe..kalau ada akak kasik tau ekk..

    Salam Eis... itulah mimpi yang selalu akak igaukan memalam ahakss.. bertemu sang mangkuk yang tak penah dijumpa..tapi memang la mencabar..ada jin pun blum tentu die bleh tolong carikan hahahahaha..(bukan kerja jin pun nak carik mangkuk antik).. Syukur akak selama `berkecimpung' dalam bidang antik ni ramai kengkawan yang menolong termasuk la Eis sendiri !! Tanpa kalian siapalah Aida Alkesah ni..

    ReplyDelete
  10. cantik... bunga biru tu ... layan pulak lagu nih... rasa macam terbang di bersama awan gemawan pulak... hehehe

    ReplyDelete

Salam buat semua...