Monday, January 3, 2011

jb old castle.. ..dont know much

Salam pembuka tirai 2011 dengan seribu kenangan meninggalkan kita dan seribu harapan di tahun baru ini agar kehidupan bertambah baik dengan tidak dilupakan hobi lama dan kengkawan lama...takgitu..heheHarapan dan cita-cita setinggi gunung sekalipun takkan kesampaian tanpa usaha yang gigih.. Itulah azam yang aida ingin laksanakan bukan cuba laksanakan..semoga tahun baru memberi seribu ketabahan kepada aida juga kengkawan dalam mewarnai kehidupan yang kita mahu semoga apa jua yang akan kita laksanakan berjaya atau tidak..setidak-tidaknya telah kita ikhtiarkan.. Walau apa percaturan dan `outcome' yang akan kita dapat, hendaknya di tahun-tahun mendatang memberi lebih pengalaman agar tidak mudah mengalah. Tak cuba tak tahu tak gitu..Beralih kepada topik diatas..hehehe.. johnson bros old castle coffee set dalam warna biru yang aida rembat dari Encik Taj tahun lepas..hahaha..lamenya dah kan..tahun lepas..kiranya dah setahun la..Motif set ini adalah pemandangan beberapa istana lama di England seawal tahun 1792 lagi. Beberapa motif yang aida kenalpasti seperti diteko scenery Kidwelly Castle dipenutup,scenery Bolsover Castle in 1792 dibadan teko, motif di cawan dan piring motif castle Kenilworth in 1792, side plate 8inci pemandangan castle Chartsworth in 1792 dan sekeping platter 12inci dengan pemandangan Cambridge in 1792.Corak scenery di piringnya pemandangan Kenilworth in 1792 dengan bentuk piring seakan empat kelopak.Platter 12inci dengan scenery Cambridge in 1792 ini berbentuk seakan beralun jugak..hmm..pada aida cantik bentuknya.Inilah coffee set agak lengkap.. aida berharap dapat mengumpul set warna pink pulak..huhuhu..tapi kenapalah poket ini asyik-asyik bocor jeee...Taj ! tolonggg..

2 comments:

  1. Salam Aida and Happy New Year to you!! And what a splendid set...i don't know much too but i know i really love it!! hehe

    ReplyDelete
  2. kak aida..cantiknye kak....besnye klu sy dpt set2 mcm akak ni...hehe

    ReplyDelete

Salam buat semua...