Thursday, December 23, 2010

tembaga 3

Salam !!.. entri ketiga aida...alamak !!! babugii..mana mau pigi bawak itu tong !!.. Tirapa kalu babugi pigi isi susu juga.
Al kesah termentera la perjanjian dengan Cik Abg..Abg beli mama gilap ekkk..wokey tarak hal..jom rembat tong susu babugi benggali susu..ayoyo.. jangan pandang-pandang..jangan pegang-pegang..jangan segan-segan..kasik gosok jeee..kasik kilattt...nanti abang bertambah sayang..ahakss..Agaknya Eis Antique pun dah tak kenai barang tembaga die tak ? heheh..kira ok la tu kan..kilat jugak tong Eis tu daripada duduk atas lemari tak bergilap..hehe..Eis, masih ingat tak lagi acuan-acuan kuih ni di suatu waktu dahulu..berkarat kan..Hitam legam lagi..dah agak cantik kan..bleh kasik entri...tapi ya ampun..acuan ikan paling kanan bawah tu..beratt..mau 2kilo kot.. Mane tak cantik kuih bahulu bile di bakar dan tak hangus kan! Acuan tebal ya rabbi.Periok tembaga yang ni kira ok la daripada tak digosok hahaha.. the best i can do..adeehhh..tapi best la mengilap ni bak kata orang terapi minda..huhu.. Yang kat belakang tu acuan bauhulu.Inilah antara barang tembaga yang aida sempat gilap dan snap gambar. Ada lagi tapi huhuhu bagi gua rest tangan dulu..nak post hat lain pulak..kang terjelir lidah tengok entri aida tembaga tembaga tembaga..haha.. Itu tak masuk barang tembaga milik aida peninggalam arwah mak waduhh..boleh berpinau bijik mato ni mengilap..uihss...kita rehat dulu..babugi ! susu kambing satu !!

2 comments:

  1. boleh pandang2..boleh pegang2 gambak kat laptop..!! hahaha..sungguh kurang asamboi..hari ni n3 best kena dengan lagu..

    ReplyDelete
  2. salam eis..
    Semoga eis terhiburr..kekekeke..

    ReplyDelete

Salam buat semua...