Tuesday, December 7, 2010

sabar itu indah

Salam maal hijrah pada semua...selalu aida baca dari blog-blog, tak lengkap koleksi pinggan mangkuk lama jikalau tiada set bunga kangkung..benarkah ?
Jikalau itu statement...maka..dengan ini..lengkaplah koleksi aida !! hehe.. alhamdulillah aida dapat jugak memiliki set `pelengkap pinggan mangkuk lama' ini.. Sebenarnya bagi aida bukan tak berhasrat mengumpulnya dari awal-awal dulu. Adik aida begitu meminati set kangkung ini.. jadi aida tolong cari dan kumpulkan untuk die.. akhirnya hampir lengkap. Pada Aida cukuplah hanya pada adik..senang2 aida berkunjung kerumah die dan dapat merasai kegembiraannya. Tapi sebenarnya jauh disudut hati aida menginginkan koleksi kangkung ini..tapi takpe la kanPetikan daripada satu artikel berbunyi kemenangan tidak menjanjikan anda menang..tetapi kesabaran menjanjikan aida akan menang !.Itu ulasan artikel tu..betul agaknya. Dengan kesabaran dan kalau ada rezeki tak kemana, kalau ada `jodoh' dengan PML ini tak kemana jugak..tak gitu..!!Bukan seorang tetapi beberapa orang rakan baik aida ada menawarkan membeli pinggan mangkuk lama aida yang tak seberapanya itu..tetapi hmmmm..mungkin belum terbuka hati aida lagi untuk melepaskannya..siapa tak sayang kan.. Tapi itulah seperti aida kata..mana tau berkat kesabaran mereka..ada rezeki..ada jodoh..insyallah perhaps one day...aida melepaskannya juga..tapi.. Hahaha..sabar ekk bebanyak...seperti aida menunggu 5 tahun `usher' mak aida mendapatkan set antik lengkap..ape kate sahabat-sahabat pun sabar menunggu.. kot-kot tak sampai pun 5 tahun, kot-kot lebih lagi..kot-kot forever and ever......
Saksikanlah teaset kangkung aida miliki tanpa piring kuih dengan satu mangkuk berbiku sebagai tempat juadah menyambut tetamu. Apa kata kite minggu kopi dulu..

2 comments:

  1. Salam Kak Aida,

    Tahniah yerr akak dah dapat tea set kangkung yg lengkap esp. sugar pot dgn creamer jug tu, cun gilerr..piring kuih saya rasa senang nak dapat tu. Teruskan menghunting dan buat n3 yer kak..saya tunggu..hehe

    ReplyDelete
  2. Salam Mas,
    Terima kasih..terima kasih banyak2 kerana selalu tinggalkan comment2 kat blog akak..akak sukerrrr..hehehe.. Piring kuih tu masih mencari hehe..dapat sekeping pun rasenya jadi la.. :)

    ReplyDelete

Salam buat semua...