Wednesday, December 15, 2010

bunga lawang agaknya

Salam semua.. bunga lawang kah ini ? Alkesahnya hunting menghunting terjumpe set ini..rupawan pulak rasenya dengan kebiruan cyan yang menyilau mate..
Rasenya ada kat blog Yatt dalam entry terdahulu tapi tak jumpe la pulak..hehe.. Dengan cawan yang menyiku kuat beronakan biru cyan aida rasa terpesona la pulak.Si aladdin dan si sugarpot kebulatan. Maknanya kan..spesis ni ada kepelbagaian bentuk..bersiku, bulat dan mungkin banyak lagi bentuknya.Cop mohor hijau di belakang dan kalau kite lihat pada badan teko ada 5 bunga lawang la agaknya..Itulah antara koleksi china yang aida dapat.. nantikan episod seterusnya dalam rona-rona pinggan mangkuk lama..hehe...byee

5 comments:

  1. salam kak aida..cantik bunga lawang ni.,...jarang2 nak jumpa teko aladin die...untung akak dpt...suke je sy tgk.

    ReplyDelete
  2. salam ezany,
    akak pun tak de la nak kumpul set ni..tetiba dah ada depan mate..hehe..cantik pulak worne biru die yang lembut siap sugarbowl bertutup..cremer je takde..ape lagi..rembattt.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam kak aida,

    Bab hunting ni akak memang terrorlah, tengoklah tu bunga lawang biru akak pun cantik bila dah n3...hunting lagi tau kak, biar dapat benda yg pelik2 nanti bolehlah sharekan..

    ReplyDelete
  4. salam mas,
    hehe tima kacih eeekkk..bunga lawang tu kalau seketul je memang tak menyerlah, bile dah se set baru nampak kebiruannya kan..apa-apa pun terima kasih..huntinggg jangan tak huntinggg...

    ReplyDelete
  5. Saya ada set untuk 6 warisan arwah nenek saya. Puas saya mencari set saperti ini dalam blog finally jumpa di blog kak. Consider rare ke ini?

    ReplyDelete

Salam buat semua...