Tuesday, October 12, 2010

johnson bros old english

Rasa nak tersenyum...Old English antara siri johnson bros yang aida cari sekian lamanya..sabar..itu kata aida..dan inilah antara hasil yang aida dapat berkat kesabaran..Mungkin tak sehebat koleksi pengumpul antik tegar yang lain..aida menerima seadanya dan pada aida sudah memadai dan kalau ada lagi alhamdulillah.. hehe..Johnson bros mengeluarkan banyak pattern `Old English' dan ini adalah antara patternnya yang dipercayai circa 1930s. Koleksi ini aida perolehi dari Encik Taj, otai pinggan mangkuk antik kite...siapa tak kenal ye...hehe. Koleksi sama bunga terdiri daripada satu teko, 5biji cawan/piring sahaja (cukup la tu dulu kan), 6 side plate, 2 dessert plate dan 2 dinner plate.Terdapat satu cake plate dan creamer bunga yang berbeza dalam keluaran Old English jugak aida gandingkan bersama.Inilah kesemua koleksi Old English yang aida dapat dan ehem....terdengar di angin lalu....Encik Taj ada lagi koleksi ini !!! Errr ok la Puan-puan dan Tuan-tuan saya nak pergi berburu lagi ni...hehe..sign off

5 comments:

  1. salam kak aida....
    mmg cantik lah koleksi old english akak ni...bekenan sungguh sy..tp apakan daya, poketku blm mampu utk milikinya...huhuhu...
    syabas kak aida sbb berjaya mengumpul koleksi yg melecun nih...

    ReplyDelete
  2. belum cukup power lg nie..si tureen melecun belum ada..rasanya macam saya akan dpt jer tureen nie

    ReplyDelete
  3. salam kak aida..
    perghhhhhh...menggetar jiwa & nafasku pabila melihat keseluruhannya esp platenya..huhu..jelesss nihhh akakkkk...syabas sis!!!..

    ReplyDelete
  4. kak aida....wah laju dan pantas mengupload....jaga elok2 set ni....bukan senang nak dapat tau.....:)

    ReplyDelete
  5. Salam Ezany..tenkiu tenkiu.pelan2 jugak nk dapat sebyk tu hehe..kene sabo bebanyak..nanti ezany dapat le tu...:)

    Salam Eis..aiyaa tarak cukup power kaaa...waaaaaa tolong tolong tolong dapatkan saya tureen itewww..hehehehe

    Salam Laling Yatt..jangan dok getaq jiwa tu meh kite carik hehe..

    Salam Taj...tima kacih aar lengkap set ni...mudahan2 semoga panjang umur murah rezeki lagi...hehehe..tenkiu tenkiu

    ReplyDelete

Salam buat semua...