Tuesday, August 17, 2010

nostalgia si biskut antik raya 1

Salam daripada Alkesah....siapa kata biskut raya tak antik..ahakss..itu kata saya la.. Resepi biskut raya ni sudah berpuloh tahun dalam simpanan dan saban tahun dari remaja kalau di ikutkan sudah 25tahun aida buat off and on dan setiap kali never fail impress pembeli..mungkin keenakan dan bentuknya yang menjadi pilihan. Biskut raya ni dipanggil Tat Buah Rokam. Dari dahulu kengkawan menyuruh mengadakan kelas tapi setiap kali aida menolak dengan alasan takpandai mengajar. Tapi bila dah mengajar..takde pulak yang pandai buat..ekekekekekeke..Alaaa...aida pasti ramai yang tau membuatnya tak gitu...ahaks.. sonang baa itu..mungkin dek kerana setiap tahun dah buat jadik takde kekok dan teragak-agak la.Inilah step by step yang dah laaamee nak amik gambo..ahakss..akhirnya la..
Dah siap dibentuk dan digunting inilah hasilnya.Yang ini pula biskut nostalgia resepi lama jugak hehehe..aida namakan biskut bahtera cinta...akakaakaka..jangan gelak..abis tu aida dah ada tat sampan (saksikanlah kemunculannya..kalau rajin ekk)..dan takkan nak namakan biskut sampan jugak lagi.! Atau biskut tongkang..biskut perahu..tongkang pocah..kapalselam...ishkkk jauh bebeno bunyi macam nak gi seberang je..hehehe.. Akhirnya bernamalah die..Biskut Bahtera Cinta...jom belajarrr...

1 comment:

  1. Salam akak, nk minta resepi tart buah rokam tu boleh tak, trima kasih, email saya izwani_mdkb@yahoo.com

    ReplyDelete

Salam buat semua...