Wednesday, August 18, 2010

nostalgia kudapan antik 1

Ikut suka ati jerk letak name kudapan antik...akakaakakaka...ada aku kesah..hehee..jangan marah..Alkesah kali ni mengesahkan kudapan yang menjadi turun temurun keluarga dari Opah (tentu mak tok pah die pun ngajonye) terus ke arwah mak aidaKudapan yang sedap di makan diwaktu petang atau sewaktu dengannya atau boleh aje dibuat kudapan berbuka puasa.. Namanya lempeng pisang..hehehe.. Memang dari dedulu la Opah, pastu mak aida buat never miss.. agaknya dorang taksuka melepat pisang kot.. Pisang yang selalu Opah aida pakai pisang abu.. sedappp. sebab masam-masam gitu. Pisang yang selalu mak aida buat pisang raja. Sebabnya? Rumah dorang masing2 banyak pisang2 tersebut..ahakss..
Alaa cara-cara biasa jerk nii.. amik daun pisang takyah layoo.. letak sesenduk adunan pisang+tepung, ratakan letak kelapa.
Lipat dua dan bakar atas kuali jeerkk..(abaikan tangan yang gedebab iteww)
Walla...terhasillah kudapan kite petang ni yekk puan-puan..lempeng pisang..layannzzz..

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...