Thursday, July 29, 2010

sambungan beringat sebelum kena...

Berjumpa lagi dilaman Al Kesah...harharhar..bukan entry pasal anak kucing ni tapi nak interfrim kejap..heheheh.. Anak-anak kucing ni tinggal di tangga kat ofis aida ni, kesian pulak mengiau aje mak die ade tapi suka menghilang hilang..Dah aida cuba bagi minum susu tapi takpandai..berterabur ade..kekekekeke.. takpe la tu lame2 pandai la dorang kan..Sebenarnya entry pembaikpulih lemari yang lepas, aida dapat beberapa email bertanyakan lebih lanjut...jadi fikir punye fikir aida buat entry lagi la ye..supaya lebih jelas dan takperlu lah aida balas satu persatu email ye... Sebenarnya kredit (bukan debit ekk)..aida bagi kat Encik Taj kerana beliau lah yang mengajar aida, dan sudi membawa aida ke kedai menempah papan..mano la eden tau haaa...masak pun takpandai..susun pinggan eden pandai arrr...!L-shape bracket ni dan papan lapis ini dibeli dikedai Fung Sang Furniture Hardware di Jalan Besar Ampang, berhadapan dengan stesen minyak Petronas. Bracket ni 2.5inci x 2.5 inci.Aida skrukan semula skru pada lubang sediaada disebelah atas. Skru yang bawah aida tebuk perlahan2. Alkesah almaklumlah..takut banyak-banyak sangat lobang...berlobang gerobok aida tu plak haaa...hehehe..Inilah ukuran papan lapis tu. Papan lapis yang aida beli berukuran 4kaki x 8kaki (one side white), tebalnya seperti dalam gambar. Harga sekeping RM87. Harga upah untuk potong dan tampal dengan brown colour pvc laminate sheet RM8 sekeping, x7 keping (Papan tu dapat 7keping..walaupun aida nak 6 aje tapi extra takpe kan), PVC sheet tu aida beli 2.5meter berharga RM22.50..ok ape lagi ekk..dah lengkap kot..Jadi keseluruhan kos dalam RM270 la..ok tak?Beginilah rupa papan lapis tersebut ya..puan-puan..bukan keklapis ye puan puan..hehehe..ape lagi jom pi dapur masakkkk...

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...