Monday, July 19, 2010

nasib si labu..

Salam bahagia...bahagia ke..hehehehe...alhamdulillah berkat kesabaran dan dipanjangkan kesyukuran ke Maha Yang Esa dapat aida berbicara lagi di laman blog ni..

Tetiba mendengar lagu dendangan Liza Hanim..lagu merawat luka yang terpendam...elemek..jiwang nampak? Takde la..sesaja menguliti lirik lagu yang seperti mengharapkan pengharapan..uihss jauh tu maknanye..takde maknenyee...
Kau hujankan penghinaan
Aku renjis kesabaran
Aku curah pertanyaan
Adakah bahagia nanti akan menyingkir hiba
Dalam ribut ada hina
Dalam tenang ada sabar
Dalam tangis sendirian
Berkemungkinankan bahagia nanti akan menyusur tiba

Berbalik ke kisah si labu...hehe..aida namakan koleksi labu la kot..taktau nak letak name pe...kedai tu pun takbagi name.. Udah le bentuk macam labu..nasib laa..si labu.. Set ini berangkat dari LGK/KUL mengikut aida balik..org kedai kate takpe dlm flight selamat...Hampehh...sampai ke rumah..bahagian bawah berderai..berderailah 2 pinggan 2 piring kuih 2 lapik cawan..Nasib si labu, tak cedera sebab diletakkan dibahagian atas konsisi. Nasib baik kawan aida di LGK dapat membeli ganti yang lain walaupun pada mulanya tokei kedai tak bagi jual asing.. Jadi pada sesiapa yang berhasrat membeli pinggan mangkuk dari LGK..kalau naik flight tu buat packaging sendiri, jangan berharap pada kat kedai aje..dorang nak dapat sale aje weiii...

Berbalik kepada dinnerset ini, daripada set untuk 8, aida dapat set untuk 10 setelah dapat membeli by pcs daripada tokei kedai..jadi alang2 beli lebih..kot2 esok pecah ke, ade le pengganti tak gitu..ekekkekekeke.. No doubt aida suka set ni bunga penuh walaupun kekadang rase `terover'..tapi cantik jugak..

Jadi itulah al kesah silabu...nasib taktau lagi..hehehe..kot-kot esok ilang tangkai yang menguntai terpaksalah diselamatkan dengan menyemadikan bersama-sama set yang lain dibawah katil... :)

No comments:

Post a Comment

Salam buat semua...