Thursday, July 15, 2010

musical children teaset

Salam sejahtera...sua suee kemoningg...eh..tu bukan lagunya...twinkle twinkle little star...eh...bukan bukan.. Lagu oleh Joplin lewat 1890an `The Entertainer' didendangkan oleh si comel teko ni pabila menuangkan air darinya...hehe...itu lagunye ekk.. Inilah set yang paling menghiburkan pernah suami dan aida dapat...memang terhibur..ala-ala kanak-kanak riang rasenya..mane taknye..tuang je teko udah berbunyi berlagu riang... rase nakmain kejar-kejar pulak..kekekekekeke..
Teaset musical children ni lengkap sebagai teaset dengan ketinggian teko dari base ke tangkai yang tinggi tu 8inci, tinggi cawan 2.5inci, creamer dan covered sugarpot 3inci dengan piring alas 4.5inci lebar bolehla memuatkan sekeping 2 biskut marie...hehe. Berwarna biru gelap, kelihatan sepasang burung merak biru keemasan dengan motif bunga seakan teratai...indah disulami dengan pokok rendang seakan sakura putih..Comel lote aje set ni.takkan kot nak bagi bebudak main..hehehe...anak pompuan pun takde..anakbuah yang selalu bertandang pun takut kot nak main..hehehe..
Di bawah teko terdapat kunci untuk memutarkan musikal tersebut. Gaya children teaset ini aida bayangkan....anak-anak maharaja india ketawa riang bermain di taman larangan bersama inang dan segala burung-burung merak mengembangkan dan memperlihatkan keunikan bulu yang cantik... jauhnya berangan..
Haaa.. meh main masak-masak la gitu....ape tunggu lagi...... selamat menjamu mate...

2 comments:

  1. salam kak aida..
    saya belum ada koleksi teko antik bermuzikal..dah lama hajat di hati nak cari satu..belum ada rezeki..nanti kalau nak pi tengok teater muzikal boleh bawak sekali..ekekeke...
    motif pada set tu sungguh uni..i likeeee.. ;-)

    ReplyDelete
  2. salam yatt,
    pasni bleh cari satu..hehe..pastu kite pakat gi teater...bukan dorang beteater nanti..kite kat blakang buat drama sendiri..ekekekekekee..

    ReplyDelete

Salam buat semua...