Monday, July 26, 2010

ismet ulam raja gilap kaca

Salam Ya Pengunjung Al Kesah...Ismet ulam raja gilap kaca pembuka bicara dipagi hari..orang dah kedapur kite masih mengilap kacaCerita ceriti mengenai ismet ulam raja hartawan di Isketambola ahakss tersinggah di sanubari tatkala membuat entry ini..Ye la menengok kan kaca yang berkilat-kilat alahai nak kena gosok gilap kasi terang..bak ismet ulam raja mengilap harta-hartanya sebelum dilelong oleh Abdul Wahub.. "Hoi disana! Di sini mau beli kedai ni dengan di sana-disana sekali. Berapa di sana mau jual?" antara dialog antara Ghasidah dengan Abdul Wahub...hehehehe.. Set gelas kaca hijau berbunga seakan tulip aida ni..hasil rembatan daripada Al Taliban lah..dok dalam lemari die berkedip2 mato aida nengok nye..dah lama kepingin..dengan rege yang sempoi terus aida bungkus bawak balik..cantik-cantik !Set seakan-akan motif teko sakura dengan seekor burung diperdu buluh ini, pernah aida tengok di blog Eis Antique. Baru aida perasan kesamaan mereka setelah meniliknya dari dekat. Set ni peninggalan arwah Opah AidaTerakhir adalah set peninggalan arwah Emak aida..bermotifkan buah anggur berwarna seakan-akan pink putih berliningkan keemasan..hmmm kesemua gelas ni nipis2 jadi tersusunlah ia dilemari aida...sekian coretan aida dalam Al Kesah kali ini...

2 comments:

  1. salam kak aida..
    berkenannya ngan set kaca dari germany tu..kat taliban ada lagi ke set2 gitu?..kalau ada nak jugak rembat satu set..asyik dok teringat set taj, ezany & akak punya..huhu..

    ReplyDelete
  2. Salam Yatt...
    hehehe...al taliban kekadang al takde..tapi gi la cuci mate kot-kot hari tu hasil rembatan al taliban baru tiba..waaa...best tu..hehehe... ape-ape pun al taliban tu ok je...buat pr kat die..sat gi die kuarkan rete karun die..ekekekeke..

    ReplyDelete

Salam buat semua...