Wednesday, July 14, 2010

i care

Berjumpa kembali kite di blog Al Kesah.... Sedihnye dihati mengenangkan peristiwa di masa yang lalu..aik...nyanyi plak...tadi melayan lagu hetty koes endang..lagu mama...waduhh tetiba sedih pulak...terasa hiba.... ye la sape tak sayang dan ingatkan mak kite tak gitu...Ku cari-cari satu wajah dalam memori..
orang berkata aku masih punya mama...
mereka bilang mamaku sayang padaku..
suka membelai daku menimang ku dipelukannya
mama dimana kah dirimu ooo mama
mama hiburkanlah hatiku
diriku di hina jiwa ku meronta
tiap detik merana
di kira diriku adakah gerhana..mama
tolonglah anakmu ini....Udah le tu jejak kasih le pulak nanti episod seterusnya..kekekeke...Koleksi dinnerset keluaran Narumi of Japan ni dinamakan Caress. Bermotifkan ros pink sekuntum dan daun yang agak `tan' dengan band disekeliling set warna hijau (green accents). Di rim paling luar lining keemasan dengan sedikit corak dot-dot. Dari pengalaman aida, set2 daripada negara matahari terbit ni agak terperinci dan halus buatannye....hmm..taknak komen lelebih...saksikan lah sendiri set untuk 8 , 47 keping aida beli daripada sebuah gedung beli belah di KL ini....
Tapi Aida nak tukar name le..( ikut sesuka ati je ekk )..Aida nak tukar name Si Ros Bertenggek...kekekeke..sebab tengok lah !! asyik nak bertenggek je kat tepi-tepi...macam malas pun ade....kekekeke..bayangkan macam kucing tido...hehehehe...
Tekonya tinggi lampai dengan covered sugarpot dan creamer yang agak kecomelan... Jadi apa kata anda ? Mengenai kehalusan dan ketelitian set ini...kite kongsi bersama...

6 comments:

  1. salam kak aida..
    wowwww!!!..sungguh elegant!!!..
    nanti saya ke rumah akak hidang set haworth tau..taknak lain..
    harharhar..harworth haworth..ekekeke...

    ReplyDelete
  2. salam kak
    sam dgn yatt.sy nak pilih sdr cawan yg nak minum..blh??hahahaha...kompem kna halau dgn penyapu nieh..hahahh

    ReplyDelete
  3. salam yatt..
    meh le ke ghomah..kekekek..harworth takmai mai lagi arr...ekekekeke...narumi ade lee...

    ReplyDelete
  4. salam chemp
    bleh bleh...no hal.... pe salahnye pilih sendiri dalam gobok tu haa.....name pun cawan..bukan ke untuk di pakai..ahaks..hehehe

    ReplyDelete
  5. salam aida..tak mampu diucap dgn kata2 hanya memandang sinis penuh harapan akan menjelma diteratak ku pula..Tiada kata seindah bahasa hanya lidah tersimpul mengukir kata.

    ReplyDelete
  6. salam en. shariff
    hehehe..sungguh indah madah pujangga yang en shariff ungkapkan...waduhhh waduhh...bisa tergolek ni..hehehehe..alaa biasa2 je en shariff...kan nanti tiba suatu hari kesinisanmu memandang koleksi ku terungkai dengan penjelmaan koleksi yang lebih hebat lagi menawan diteratakmu iteww..waaaa...aku berjaya !! pehh..memain ekk en shariff.. :)

    ReplyDelete

Salam buat semua...