Wednesday, June 30, 2010

Lemari 2 antik

Salam pengunjung Al-Kesah.... lemari kedua diperolehi sama ceritanye dengan lemari 1...hehehe.. tapi `di kuatiri' lebih mendatangkan kebimbangan kerana agak uzur daripada lemari 1.Dipercayai daripada kayu jati, semasa di baikpulih Pak Berahim merasakan sedikit ketidakstabilan pada kakinya. Beliau cuba sebaikmungkin untuk memastikan ketegapan lemari tersebut. Akhirnya beliau berjaya dan tersergamlah ia bersama-sama lemari 1 di rumah aida...cewahh...
Ukiran pada kaki lemari...saya pun takpasti motif bunganya...ada siapa-siapa yang boleh komen?
Lemari 2 yang diletakkan di sebelah lemari 1...ID aida tak pandai lagi pun keluasan rumah yang telahpun memuatkan beberapa almari membuatkan mereka berdua berjiran...hehe...
Inilah keadaan asal di rumah pusaka di kampung.. Terdahulu lemari ini dipenuh dengan pinggan mangkuk yang tak dipakai di tingkat atas rumah pusaka....

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. salam kak aida..
    wowwwwwww..yang nie pun cun gilerrr..ini panggey kaki apa yer akak?..sikit2 macam kaki kambing macam n3 yang kak ca post dulu..bila ler saya nak dapat lemari cun2 macam akak..jelesss pun dah tahap gaban nihhhh..hehehe..kalau cari kedai antik maybe ada lagi..tapi of course kena ler sedia ribu riban..huhu...
    psttttt...jiwa nan lara menunggu lemari part 3 pulak..hehehe...

    ReplyDelete
  3. Salam Yatt,
    hehe..kaki gajah? bukann..eh kaki biri2..takkan kot..ntah le..kaki unta? ungka? ishkk..ade jugak ekk.. gi le terjah kedai Pakberahim tengah ade offer tu tapi sebut name akak gitu...kekekeke.. Kot-kot ade yang saiz muat masuk poket ke atau telus melus..gi la intai2.. jeles tahap gaban...tak dapet eden nolongnye..( tu la asyik ke taliban..cakap pun nogori )..lemari 3 gitu-gitu aja...tungguuuuu....

    ReplyDelete

Salam buat semua...