Friday, June 18, 2010

kekwa yang bersatu...

Salam bahagia pada semua...bahagianya jiwa dapat koleksi kekwa merah yang hampir lengkap sebagai koleksi pinggan mangkuk lama. Di dalam blog Cik Mat Gebu yang tersohor itueww...ade menceritakan jens-jenis bunga kekwa yang telah di kategori oleh cutie Yatt sebagai Type A, B & C... Set kekwa merah ini, hubby dan aida berkongsi nostalgia yang sama dimana nenek kami masing-masing pernah memilikinya suatu waktu dahulu. Lalu kami mengumpulnya sedikit demi sedikit sehingga mendapat 62pcs.....untuk mengembalikan saat-saat nostalgia kekwa merah di hidangkan di waktu petang dengan ubi rebus bersulam kelapa sambil menghirup kopi panas di pelantar rumah nenek...
Apa-apa pun mari kite menikmati kepelbagaian corak bunga namun anggun sekali pabila di satukan...

6 comments:

  1. salam aida.. Congrate..dpt himpunkan beautiful kekwa merah..harap2 dpt himpunkan kekwa yg lain lak..

    ReplyDelete
  2. salam kak aida...
    betul ler akak..menggamit nostalgia kan..saya ada seketui pinggan yang berjaya diselamatkan dari kampung..buat bekas letak lilin..huhu..overall memang evergreen kekwa pink ni..sama naiknya dengan kangkung..tahniah akak..sekali keluar..haaaaaaa...mak datukkkkk banyakknyaaa..ekekeke...

    ReplyDelete
  3. Salam En Shariff,
    Terima kasih bebanyak sudi memberi komen kat blog aida ni..hehe.. Terima kasih juga kerana carikan koleksi kekwa merah ni..siap dapat free gift lagi.!!. Memang hajat nak cari jugak himpunan kekwa yang lain.. :)

    ReplyDelete
  4. salam Yatt,
    Har har..tu la tak sangka pun nak dapat sehimpunan sebegini sebanyaknye..ekekekekeke...ape2 pun rezeki la kot ye...berkat pertolongan kengkawan seperti En. Shariff dpt aida kumpul dan himpun2nye..memula frust jugak asyik melepas ajo kekekeke..ade rezki tak kemane ya kann..Memula niat nak pakai pastu sayang pulak..ekekeke..satu hari nk pakai jugak ni.. !

    ReplyDelete
  5. salam kak aida..
    Your N3 really make me makan hati, jantung, paru2...hempedu semuaaa..hahahaha...lagi2 set cawan tu, dulu ada jual on9, tu jam kita "dtg bulan" pulak...no moneyyy!!!...aduhh..apa2 pun mmg gojess koleksi akak yg ni..i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...haa tu diaaaa...

    ReplyDelete
  6. Salam Cik Mat,
    Aiyaa....makan sume sume tu tak ajak kite ekk...sedap tau jantung pisang..hati ayam....paru2 goreng siap cicah sambal belacan.....aaaaaaarrrr....lapooo...hehehehe...ala Cik Mat nape tak korek tabung mase ade jualan..akaknyer tabung sokmo kene pecah taklarat nak hentam dengan tukul lagi daaa...pastu melopong makan pasir..hehehehehe...

    ReplyDelete

Salam buat semua...