Monday, June 14, 2010

Festival !

Salam pada pengunjung blog Al Kesah.....pertama kali melihatnya saya terkesima dengan kombinasi bunga-bunga kecil blue harebells, daffodils dan snowdrops..Selalu `disogokkan` dengan set-set teko yang bermotifkan bunga sekuntum..saya raya kombinasi corak `festival' yang pertama kali di keluarkan pada tahun 1950 oleh Royal Albert ini....cukup indah sekali......


Teaset yang saya beli dari sebuah shopping complex di KL terdiri daripada 6 set trio cawan piring & piring kuih, teko tea, sugar & creamer , sekeping sandwich plate dan tak ketinggalan satu cake plate yang saya beli daripada Mona UK…thanks Mona..


Set trio yang saya panggil syahdu...hehe..

6 comments:

  1. salam kak aida...
    wowwwwww!!!...festival yang superb!!..mulalah tangan dok menggatai nak menambah..ekekekeke..ohh tidakkkk..imanku harus kebal pabila melihat festival..ahakss!!..
    syabas ler akak..berbaloi2!!!..mesti dok tersengihh ajer masa awal2 dapat tu.. ;)

    ReplyDelete
  2. Salam Yatt,
    tak sengih mase dapat...tapi menyerongenggg org perak kate...ala-ala lebih dari tersengih dah...ekekekekeke... tangan tu dok dalam poket..pastu bukan poket je, dengan tangan2 kasik jahit sekali...hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Cukup gorgeous set ni..
    memang kalau ada depan mata.. tangan mau kasi jahit
    kalau tak laju-laju je cari di mana letaknya RM RM tu ...
    Mesti akak puashati sangat-sangat kan.. :)

    ReplyDelete
  4. Salam Casarina,
    Tu la tak bleh tahan tu..godaan banyak...dah start sah-sah takleh berenti punye... Ape-ape pun kalau jahit tangan pun tak bleh...kasik kaki skali jahit..ahaks...hehehehe..

    ReplyDelete
  5. salam kenal aida,
    speechless tgk sibiru ni....mmg cantik, cun, mabeles!
    poket pun cun gak ya....
    syabas dpt koleksi si cantik manis ni...mmg berbaloi2 membelinya :))

    ReplyDelete
  6. Salam Rohas,
    Mula-mula dok usher yang lain tengok je yang ni cantik tersyahdu la sekejap..hehe..

    ReplyDelete

Salam buat semua...